Berlin'de yüzler Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğü için yürüdü

Berlin’de düzenlenen bir eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve özgürlüğü ile cezaevlerindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla yapılan açlık grevleri sahiplenildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve özgürlüğü talebiyle düzenlenen açlık grevi direnişleri Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılan bir eylem ile sahiplenildi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger’in (TCŞ) düzenlediği eylem saat 15.30’da Hermanplatz’da yapıldı.

Yürüyüşe Özgür Kürdistanlılar Meclisi, Dest-Dan Kadın Meclisi, TCŞ, TEKO-JIN, ATİF, Zora genç kadınlar, Young Struggle ve antifaşist gruplar katıldı.
Yürüyüşte TCŞ aktivisti de bir konuşma yaptı.

"Türkiye devleti Kürt halkını kriminalize ediyor, bunu gençlik üzerinden yapıyor” diyen aktivist, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uyguladığı tecridin de kabul edilemez olduğunu belirtti.

Young struggle aktivisti ise Avrupa devletlerinin Türkiye ile ticari ilişkilerinden dolayı Kürtleri, özellikle de gençleri kriminalize ettiğini söyledi. Buna karşı mücadelenin sürdüğünü de dile getirdi.

HDP eski Milletvekili Sibel Yiğitalp “Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit bütün Kürt halkına uygulanmıştır” dedi.

Avrupa’nın göçmen politikalarına da dikkat çeken Yiğitalp, Türk devleti ile ticari ilişkiler, Kürdistan’da Kürtlere karşı kullanılan silah satışlarına da dikkat çekti.

Yürüyüş Kotbussertor’da Kürt sanatçı Caner Yılmaz’ın sahne alması ve sloganlarla sona erdi.