Cenevre eylemcileri: 17 Şubat'ta Köln'de olacağız

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 3 yılı aşkın bir süredir her hafta Cenevre’de bulunan BM Ofisi önünde gerçekleştirilen oturma eyleminde, 17 Şubat'ta Almanya'nın Köln kentinde düzenlenecek büyük yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

Cenevre’de yaşayan Kurdistanlıların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için 25 Ocak 2021'den bu yana Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi’nin bulunduğu Nations meydanında gerçekleştirdiği oturma eylemi sürüyor.

Meydanda açılan çadır etrafında gerçekleştirilen oturma eylemi boyunca Abdullah Öcalan'a mutlak tecridin boyutları ve Türk devletinin Kürt halkına yönelik işgal ve soykırım saldırıları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Bu haftaki eylemde Kırdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra konuşmalar yapıldı.

Eylem komitesi adına Mustafa Altunbaş, üç yıldan bu yana düzenledikleri eylemle Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü talep ettiklerini hatırlattı. 10 Ekim 2023'te Kürt dostlarının öncülük ettiği “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm' hamlesi kapsamında gerek Kurdistan’da, gerek zindanlarda, gerek Medya Savunma Alanları’nda gerekse Avrupa’da yürütülen aralıksız mücadeleyi selamlayan Altunbaş, direnişe herkesin katılmasını istedi.

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-Ge) Eşbaşkanı Tuba Yılmaz ise,

15 Şubat Uluslararası Komplo’nun yıl dönümüne yaklaştıklarını hatırlatarak, şunları dile getirdi: “Enternasyonalist dostlarımız öncülüğünde 10-15 Şubat tarihlerinde Basel'den Fransa'nın Strasbourg kentine bir uzun yürüyüş gerçekleştirilecek. Cenevre eylemcileri olarak düzenlenecek olan bu yürüyüşte yerimizi alacağız, hamleyi başarıya ulaştırmayı esas alacağız. Bu temelde Cenevre'de yaşayan halkımızı 17 Şubat'ta Köln’de yapılacak olan eyleme katılmaya çağırıyoruz."

İMRALI’YA ONLARCA KARTPOSTAL GÖNDERİLDİ

Konuşmalar sonrası Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Tekoşer (TekoJIN) öncülüğünde postaneye giden eylemciler, Abdullah Öcalan'a gönderilmek üzere imzalanan onlarca kartpostalı İmralı’ya gönderdi. TCŞ üyesi Ramazan Amed, Kürt gençlerinin Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar alanlarda olmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Daha sonra tekrar Nations meydanına geçen eylemciler, saat 17.00'a kadar oturma eylemine devam etti.