DEMNED'den Şubat eylemleri için çağrı

DEMNED, AKP-MHP iktidarının çeteleştiğine dikkat çekerek, İmralı tecridine karşı direnişi büyütme mesajı verdi. DEMNED, Şubat'taki eylemler için halka çağrı yaptı.

Hollanda Kürdistan Demokratik Topluluklar Meclisleri (DEMNED) tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgülüğü Kazanma Zamanı hamlesini var olan örgütlü yapımızla sahiplenmeye devam ediyoruz" denildi.

'ÇETE VE İHANET ODAKLARI İKTİDARIN YANINDA'

Açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı direnişin büyütüleceği mesajı verilerek, "AKP-MHP, Ergenekon faşist koalisyonu, tek çareyi şiddetin dozunu artırmakta bulmuştur. Bütün demokratik güçlere saldırıyla sonuç almaya, kazanımları yok etmeye çalışmış, bunun için de bütün devlet kurumlarını, faşizmi kurumlaştırmak için harekete geçirmiştir. Kuzey Kürdistan’da soykırım saldırılarını en üst seviyeye çıkarırken Güney ve Rojava Kürdistan’da başta IŞİD olmak üzere insanlık dışı çeteleri ve ihanet odaklarını yanına alarak işgal girişiminde bulunmuştur" denildi.
AKP-MHP iktidarı için "çeteleşen devlet" vurgusunda bulunulan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum atanmasına değinildi.

'EYLEMLERE GÜÇ VERİLMELİ'

DEMNED, halka şu çağrıları yaptı:
"1-15 Şubat tarihleri arasında yapacağımız kesintisiz eylemliliklerimize güç verilmeli.
13 Şubat Den Haag, 14 Şubat Amsterdam, 15 Şubat Arnhem şehirlerinde otobüsle yapacağımız Önderlik Kütüphanesi etkinliklerimiz yoğun ziyaret edilmelidir.
Özgür Kadın Hareketi öncülüğünde yürütülen 'Diktatörü yargılamak için yüz neden' imza kampanyasına; imza atmayan tek bir Kürt ve dostu kalmamalıdır.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliğine gönderilecek imzaların belirlenen sayısal hedefe ulaşması için her yurtsever ve dost çaba içerisinde olmalıdır."