Den Haag’da açlık grevlerini sahiplenme eylemi

Den Haag’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğü ile Türkiye cezaevlerindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlen açlık grevlerini sahiplenme eylemi düzenlendi.

Hollanda’nın Den Haag kentinde Lahey Adalet Divanı önünde düzenlenen eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve özgürlüğü talebi ile cezaevlerindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen açlık grevleri sahiplenildi.

Eylemde Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye eski raportörü ve Milletvekili Kati Piri bir konuşma yaptı.

Piri, zindanlarda yürütülen tecrit ve inkara karşı Kürtlerin ve direnen siyasetçilerin yanında olduklarını söyledi.

“Kürtlerin temsilcileri, belediye eşbaşkanları ve siyasi temsilcileri hukuksuz bir şekilde cezaevlerinde” diyen Piri, Hollandalı belediye başkanlarına, Kürt belediye eşbaşkanları ile dayanışma çağrısında da bulundu.

Hollanda’da Kürtlerin haklı mücadelesine yönelik bir ilgisizlik olduğuna dikkat çeken Piri, düzenlenen eylemin önemli olduğunu da belirtti.

Hollanda ve AP’de Kürtlerin haklı demokrasi mücadelesi için elinden geleni yapacağını da dile getiren Piri, “Pazartesi günü AP’den Türkiye’ye Selahattin Demirtaş için mektup gönderilecek. Mektupla da Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararının derhal uygulanmasını isteyeceğiz” dedi.

Mektuba AP’deki grupların destek verdiğini de kaydeden Piri, Hollanda’ya da açlık grevlerine karşı duyarlılık çağrısında bulundu.

Eylem, Piri’nin konuşması ardından bildirinin okunması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talep eden sloganlarla sona erdi.