Duisburg'da tecrit protesto edildi, tutsaklar selamlandı

Duisburg'da İmralı tecridi protesto edildi, zindan direnişi selamlandı. Eylemde, "Kürt Halk Önderi özgür olana kadar eylemdeyiz" mesajı verildi.

Almanya’nın Duisburg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ve siyasi soykırım protesto edilirken, tutsakların tecridin kırılması için sürdürdüğü açlık grevi direnişleri selamlandı.


Duisburg DKTM ve AGİF'İn çağrısıyla,"Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım” ve “Cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine sessiz kalmayalım" şiarıyla miting düzenlendi. Mitingde DKTM adına Eşbaşkan Niyazi Öztaş ve AGİF Eşbaşkanı Onur Güler konuştu.
Duisburg Merkez König. Str Brunen önündeki miting saygı duruşu ile başladı.
Öztaş, Öcalan’a Türk devleti tarafından sistematik bir tecrit uygulandığını dile getirdi.
Tecride karşı direnişin süreceğini de vurgulayan Öztaş, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.
'TUTSAKLARIN TALEBİ TALEBİMİZDİR'
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında bütün Türkiye’nin tecrit altında olduğunun da vurgulandığı eylemde, Öztaş devamla şunları söyledi:
“Cezaevlerinin tüm zor koşulları altında 51. gündür devam eden açlık grevleri aynı zamanda insanlık direnişidir. Giderek büyüyen bu direnişe biz de buradan destek veriyor ve onların taleplerinin bizim de taleplerimiz olduğunu belirtiyoruz. Cezaevlerinde süren bu direnişi sürdüren siyasi tutsaklar demokrasi ve özgürlükten yana olan tüm kurumları, siyasetçileri, aydın ve sanatçıları faşizme karşı mücadele etmek için sorumluluğa çağırıyoruz."
SİYASİ SOYKIRIMA TEPKİ
AGİF adına konuşan Onur Güler de şunları söyledi:
"Halkların öncü güçlerine yönelik bir gözaltı saldırısı başlatılmıştır. ESP, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu yani Suruç’ta 33 gencin katledildiği derneğin yöneticileri ve üyelerine yönelik gözaltılarda Eşbaşkanımız Özlem Gümüştaş'ın da bulunduğu şimdilik 48 yoldaşımız gözaltına alınmıştır. 12 ilde parti merkezleri ve ev baskınları yapılmıştır. ESP ve diğer direnen halklara karşı yapılan bu gözaltılar tüm demokrasi güçlerine karşı yapılmıştır. Ve bizler bu faşizme karşı omuz omuza vererek direnmeye devam edeceğiz.”
Eyleme ATİK aktivistleri de katıldı. ATİK Eşbaşkanı Süleyman Gürcan ve TEKO-JIN  adına Solin Tolhildan de eylemde konuştu.