GÖRÜNTÜLÜ

Essen’de Paris şehitleri anıldı

Paris şehitleri Almanya'nın Essen kentinde Kürdistanlılar tarafından anıldı.

Almanya'nın Essen kentinde TJK-E, KOMAW ve Essen Halk Meclisi öncülüğünde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde, Fransa'nın başkenti Paris’te farklı tarihlerde Türk MİT’inin organizasyonu ile katledilen Sakine Cansız (Sara), Leyla Şaylemez (Ronahi), Fidan Doğan (Rojbîn), Emine Kara (Evîn Goyî), Abdurrahman Kızıl ve M. Şirin Aydın (Mîr Perwer) için anma töreni düzenlendi.

Törenin düzenlendiği salona Önder Apo'nun ve Paris şehitlerinin fotoğrafları asıldı. Ayrıca Rojava’da Türk devleti tarafından katledilen gazeteciler Nazım Daştan ile Cihan Bilgin’in de fotoğrafları asıldı.

Kürdistan Özgürlük Şehitleri şehitleri anısına yapılan saygı duruşunun ardında başlayan anma töreninde TJK-E adına Zîlan Serhed bir konuşma yaptı.

Zîlan Serhed, şunları belirtti:

"Başta Sakine Cansız bu hareketin beyni, Heval Evîn Goyî Kürdistan’ın ve bu mücadelenin aşkı ve sevgisinin özüdür. Heval Fidan ve heval Leyla bu mücadelenin kalbi ve dili gibiydiler. Mîr Perwer bu mücadelenin sanatı, Abdurrahman Kızıl amcamız yurtseverliğin, emektarlığın simgesiydi.
Son dönemde şehit düşen iki gazeteci arkadaşımızı da anıyoruz. Bunun yanı sıra Taylan Kahraman, değerli Hozan Comerd ile Şenge Anne’nin oğlu şehadetinin yıl dönümü, onu da anıyoruz. Heval Taylan Kahraman, 'Güneşimizi Karartamazsınız' sürecinde uluslararası komployu boşa çıkarmak için eylem yaptı. Önderlik ve Kürdistan halkının özgürlüğü için eylem yaptı."

Zîlan Serhed, Rojava’da yaşanan işgal saldırıları ve kahramanca direniş yaşandığına dikkat çekerek,  “Türk devleti ve onunla iş birliği yapan uluslararası güçler, DAİŞ gibi terörist yapılar ve Türk devletine bağlı diğer terör grupları, Kürt halkının özgürlüğünü, elde ettiği kazanımları ve sahip olduğu tüm imkânları yok etmek için her türlü yolu deniyor" dedi.

Etkinlikte KOMAW adına ise Cahîde Goyî konuştu.

Konuşmaların ardından şehitlerin mücadele yaşamlarını konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından "Şehîd Namirin”, “Bijî Serok Apo” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganları atıldı.