France Inter, ‘etki altındaki faşist sürü’ Bozkurtları yazdı

France Inter radyosu, Türk devletinin paramiliter suç örgütü bozkurtlara “etki altındaki sürü” başlığı altında yer verdi.

France Inter, Temmuz ve Ekim 2020’de Lyon’un Decines banliyösü ile Dijon ve Isere bölgelerindeki saldırıları ile gündeme Bozkurtların geçen yıl özellikle Fransa’daki Ermeni toplumunu “aşırı şiddetli bir şekilde” tehdit ettiğine dikkat çekti.

Radyonun internet sitesinde şu ifadeler yer aldı: “Türkiye’de bu faşist milis iyi tanınıyor. 50 yıldan fazladır, Kürtleri, Ermenileri, Alevileri, eşcinselleri, Yahudileri, Hristiyanları, Türkiye’nin düşmanı olarak değerlendikleri herkesi taciz ediyor, tehdit ediyor, öldürüyor. Ama Fransız topraklarında Bozkurtlar geçen yıldan önce kendisinden az söz ettirdi. Tam da Fransa ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin ağır bir şekilde kötüleştiği bir sırada ortaya çıktı. Zira Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aşırı sağla birlikte bu ülkeyi yönetmesinden bu yana, kendi yeni İslamcı milliyetçiliğini yaymak, Türkiye ve Avrupa’daki muhaliflerini susturmak için hizmetindeki bir enstrüman haline geldi.

Ama gerçekte bu grupçuk, Erdoğan Türkiye’sinin Fransa’daki etkisinin bir kısmını temsil ediyor.  Ankara, Bozkurtların ötesinde tüm Avrupa’da daha güçlü siyasi ve dini bağlar kuruyor. Amaç: Erdoğan’ın popülaritesini sadece Türk diasporasında değil, aynı zamanda tüm Müslüman dünyasında popülaritesini tesis etmek.