Fransa’da eylemlerle açlık grevi direnişi sahiplenildi

Fransa’nın Marsilya, başkent Paris’in Villeneuve Saint George ve Mantes la Jolie kentlerinde düzenlenen eylemlerle açlık grevleri sahiplenildi.

Fransa’nın başkenti Paris’in Villeneuve Saint George banliyösü, Marsilya ile Mantes la Jolie kentlerinde düzenlenen eylemlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edilirken, açlık grevi direnişleri sahiplenildi.

MARSİLYA

Marsilya’da bugün tecrit protesto edilirken, tecridin kırılması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebi, cezaevlerindeki hak ihlallerini protesto etmek için düzenlenen açlık grevi direnişleri sahiplenildi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger’in (TCŞ) organize ettiği eyleme Kürdistanlılar ve dostları katıldı.

Fransızca “Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, “TC Kürtleri katlediyor” yazılı pankart, PKK, TCŞ, YPG, YPJ bayraklarının taşındığı eylemde bildiriler okundu  ve TCŞ adına konuşmalar yapıldı.

Eylem bildirilerle sona erdi.

VILLENEUVE SAINT GEORGE

Fransa’nın başkenti Paris’in Villeneuve Saint George banliyösünde “Ji bo Azadiya Rêber Apo, bi hev re serhildan” sloganları ile bir yürüyüş ve ardından basın açıklaması yapıldı. Eylem, Villeneuve Halk Meclisi olarak Gençlik Meclisi öncülüğünde düzenlendi.

MANTES LA JOLIE

Fransa’nın Mantes la Jolie kentinde de açlık grevi direnişlerini sahiplenmek amacıyla bir eylem yapıldı.

Eylemde yapılan açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgür olana kadar eylemlerin süreceği belirtildi.