Fransa’da Kürtler alanlardaydı: Önderliğimiz kırmızı çizgimiz

Bugün Fransa’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve ağır tecridine ilişkin Kürt Demokratik Toplum Merkezleri öncülüğünde eş zamanlı eylemler gerçekleşti.

Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösünde Grigny Belediyesinin önünde bir araya gelen Kürdistanlılar burada bir basın açıklaması yaparak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu hakkında bilgi almak ve acil olarak görüşme gerçekleşmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Grigny Beledyesi önünde “Bê Serok jiyan nabe” ve “Stop fascism Turkey” pankartı açan Kürdistanlılar sık sık “Bê Serok jiyan nabe”, “Libérez Öcalan” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

Evry Demokratik Toplum Merkezi adına konuşma yapan Adıl Erkek “Uzun zamandır Önder Apo’dan haber alınamıyor. Son zamanlarda sosyal medyada Önder Apo’nun sağlığına ilişkin çıkan haberlerine ilişkin biz burada bulunuyoruz. Önder Apo bizim kırmızı çizgimizdir. Onun sağlığı bizim sağlığımızdır” dedi.

Erkek, gerek CPT gerekte Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde bir an önce Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşülmesi için girişimlerde bulunması ve sağlığı hakkında bilgi alınmalı çağrısında bulundu.

VILLIERS LE BEL 

Paris’in Villiers le Bel banliyösünde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığına ilişkin bir eylem gerçekleşti. 

Villiers le Bel garının önünde bir araya gelen Kürdistanlılar burada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimlerinin yer aldığı bayraklar ve “Liberté pour Abdullah Öcalan” pankartı açtı. 

Villiers le Bel Demokratik Toplum Merkezi öncülüğünde yapılan eylemde Welat Demir bir açıklama yaptı. Demir “14 Mart’a sanal medyada çıkan haberler doğrultusunda Kürt halkı sokaklara çıktı. Çünkü, Önder Apo’nun özgürlüğü ve sağlığı bizim özgürlüğümüz ve sağlığımızdır. Önder Apo’dan haber alınana kadar alanlarda olacağız” dedi.

Demir BM’ye ve CPT’ye de çağrıda bulunarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile derhal görüşülmesi gerektiğini vurguladı. 

Eylem, “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganları ile son buldu.

MANTES LA JOLIE 

Eylemin bir diğer adresi de Mantes la Jolie kentiydi.

Mantes la Jolie garının önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ellerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamalarını taşıyarak Abdullah Öcalan’a uygulanan ağır tecridi protesto etti.

Mantes la Jolie Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde yapılan eylemde Eşbaşkan Yalçın Peker bir konuşma yaptı. Peker, “Son zamanlarda Önder Apo hakkında çıkan haberleri Kürt halkı olarak ciddi bakıyoruz ve bunun için alanlardayız. Biz hiçbir zaman Öndersiz bir yaşamı kabul etmedik ve bu saatten sonrada kabul etmeyiz. Avrupa ülkelerinin de içinde olduğu komplo sürecinden bu yana her zaman sessiz kalmıştır. Biz bu saatten sonra Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü istiyoruz” dedi. Eylem sloganlarla sona erdi.

RENNES 

Rennes Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde Saat 17:00’da République Meydanı’nda bir arayan gelen Kürdistanlılar, burada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve özgürlüğüne ilişkin bir eylem gerçekleştirdi. 

République Meydanında “Liberté pour Öcalan” pankartı açan halk sık sık “Bijî Serok Apo”, “Katil Erdoğan” ve “Öcalan’a özgürlük” sloganları attı. 

Kürt Demokratik Toplum Merkezi adına Sedat Sevindir bir konuşma yaptı. Sevindir, “Önder Apo bizim her şeyimizdir. Bedeli ne olursa olsun bunu tüm dünyaya göstereceğiz” dedi.

Sevindir, CPT ve diğer Avrupa ülkelerine de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşülme konusunda çağırıda bulundu. Eylem, sloganlara sona erdi. 

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de Kürdistanlılar alanlardaydı.

“Önderliğimiz ideolojimizdir, kırmızı çizgimizdir” mesajı veren Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı hakkında haber alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.