GÖRÜNTÜLÜ

HPG, 2 şehidin kimliklerini açıkladı

Avaşîn’de şehadete ulaşan 2 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Akif ve Bager yoldaşlarımız yeni dönem gerillacılığının fedakarlığının en somut ifadesi oldular” dedi.

ŞEHİT AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit gerillalara ilişkin şunları belirtti:

"14 Haziran 2024 günü Avaşîn bölgesinin Dola Maran Direniş Alanı’nda gerçekleşen düşman saldırılarında değerli Apocu militanlar Akif Gabar ve Bager Kurdistan yoldaşlarımız şehadete ulaştı.

Yürekleri özgürlük ateşiyle tutuşan ve halkımızın onurlu bir gelecek sahibi olması için büyük bir sorumluluk üstlenerek gerilla saflarına katılan Akif ve Bager yoldaşlarımız, mücadele yaşamlarının her anını halkımızın özgürlüğüne adamakta tereddüt etmediler. Kurdistan gençliğinin onur duyması ve örnek alması gereken birer özgürlük militanı olan Akif ve Bager yoldaşlarımız, aynı zamanda sömürgeci Türk devletine karşı nasıl mücadele edilmesi gerektiğinin de en somut göstergesi oldular. Bir lokma, bir hırka düsturu ile dervişliği esas alan Apocu felsefenin vucut bulmuş hali olan Akif ve Bager yoldaşlarımız, aynı zamanda yeni dönem gerillacılığının fedakarlığının en somut ifadesi oldular.

Başta Akif ve Bager yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyor, yoldaşlarımızın mücadelesini mutlaka zafere taşıyacağımızın sözünü yineliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Akif Gabar
Adı Soyadı: Selman Yalvaç
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Şirin – Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Haziran 2024 / Avaşîn

 

Kod Adı: Bager Kurdistan
Adı Soyadı: Nureddîn Mihemed Sîno
Doğum Yeri: Amûdê
Anne – Baba Adı: Rana – Muhammed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Haziran 2024 / Avaşîn

 

AKİF GABAR

Akif yoldaşımız, Sîlopya’da ve kadim Sipêrtî aşiretine mensup, yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Ailesinin yurtsever olmasından dolayı Akif yoldaşımız, Kürt halkının ahlaki ve politik toplum özellikleri ile büyüdü. Yakın çevresinden ve akrabalarından gerilla saflarına katılımların olması ve Sîlopya gibi mücadelemizin güçlü yürütüldüğü bir yerde doğup büyümesi nedeniyle partimiz PKK’yi küçük yaştan itibaren tanıdı. Küçük yaşta ilkokulda sömürgeci soykırımcı Türk devletinin asimilasyoncu yüzüyle tanıştı ve kendisine zorla yabancı bir dilin dikte edilmesine hiçbir zaman anlam vermedi. Bunun için gittiği sömürge okuluna çok fazla önem vermeyen yoldaşımız, üzerinde uygulanan baskılara karşı daha fazla özünü savunmaya çalıştı. Bu nedenle kimliğini korumayı başaran yoldaşımız, sömürgeci Türk devletine en anlamlı cevabı vermeyi bildi. Kısa sürede Kurdistan’daki sömürge okullarının birer asimilasyon merkezi olduğunu bilince çıkaran Akif yoldaşımız, düşmana büyük tepki duydu. Yine düşmanın halkımıza yönelik baskı, işkence ve katletme politikalarından hiçbir zaman vazgeçmediğini yaşayarak öğrenen yoldaşımız, onurlu bir Kürt genci olarak mutlaka bu düşmana cevap vermesi gerektiğini düşündü. Bunun da ancak aktif mücadele ile mümkün olabileceğinin farkında olan yoldaşımız, ilk olarak yurtsever devrimci gençlik faaliyetlerinde yer alarak halkımıza yönelen düşman saldırılarına cevap olmaya çalıştı. Gençlik faaliyetlerinde yer aldığı süreçte partimiz PKK’yi daha yakından tanıma ve anlama imkanı bulan yoldaşımız, gün geçtikçe mücadele azim ve kararlılığını daha da güçlendirdi. Rojava Özgürlük Devrimi’nin gelişmesinden sonra yakın akrabalarından gerilla saflarına birçok katılımın olmasından ve gerillanın halkımızın kazanımlarına saldıran çete ve işgalcilere karşı destansı bir direniş göstermesinden etkilenen Akif yoldaşımız, mücadelesini daha da büyütmek için 2014 yılının sonlarında yüzünü Kurdistan dağlarına dönerek gerilla saflarına katıldı.

Gerilladaki ilk eğitimini Qendîl bölgesinde alan Akif yoldaşımız, ailesinden edindiği ahlaki ve politik toplum özellikleri ve ve daha sonra gençlik çalışmalarındayken aldığı Apocu kültür sayesinde kısa sürede gerilla ve dağ yaşamına uyum sağladı. Aldığı eğitimlerle kendisini askeri ve ideolojik anlamda geliştiren yoldaşımız, yaşama aktif bir şekilde katıldı. Dağların özgürleştirici havasına ve mücadele gerçekliğimize alıştıkça doğru bir karar verdiğini ifade eden Akif yoldaşımız, her geçen gün mücadelesini büyütmek için çabalarını arttırdı. Eğitimini bitirdikten sonra Qendîl bölgesinde görevlendirilen yoldaşımız 2018 yılına kadar burada çalışma yürüttü. Halkımıza ve Hareketimize yönelik saldırıların günden güne arttığı bu süreçte ısrarla savaşın yoğun yaşandığı alanlara gitmek isteyen yoldaşımız, ancak bu şekilde militanlık görevlerini yerine getirebileceğini düşündü. Önerisi kabul edilen Akif yoldaşımız, savaşta rol ve misyonunu doğru bir şekilde yerine getirmek için ilk olarak askeri uzmanlık eğitimine geçme kararı aldı. Bu temelde yeni dönem gerilla taktikleri konusunda uzmanlaşmak üzere ağır silahlar eğitimi alan yoldaşımız, eğitim ortamına yüreğini ve beynini yatırdı. Bu nedenle anlatılan tüm detayları öğrenen yoldaşımız, uzman ve yetkin bir özgürlük gerillası olup yüzünü Zap’a döndü.

Zap bölgesinde kısa bir süre pratik yürüttükten sonra savaşa daha aktif bir katılım sağlamak üzere 2019 yılında Avaşîn bölgesine geçen Akif yoldaşımız, sabırsızlıkla düşmana darbe vuracağı anı bekledi. Asi ve sert arazisi ile bilinen Avaşîn’de gerillacılık yapmanın zorlukları olduğunun bilincinde olan yoldaşımız, bunun aynı zamanda tarifsiz bir güzellik olduğunun da farkındaydı. Avaşîn’deki güçlü yoldaşlık ilişkilerinden etkilenen yoldaşımız bunu daha fazla mücadele etmenin zemini yaptı. Ancak bu şekilde yoldaşlarının kendisine gösterdiği saygı ve sevgiye layık olabileceğini düşünen yoldaşımız, bu temelde yoğunlaşma ve çabalarını daha da derinleştirdi. Avaşîn bölgesinde düşmana karşı geliştirilen birçok eyleme katılarak şehitlerimizin intikamını almaya başlayan Akif yoldaşımız, savaş alanındaki cesareti ve fedakarlığı ile tüm yoldaşlarına örnek oldu. Aynı zamanda dürüst ve temiz kişiliği ile bilinen yoldaşımız, hem savaşta hem de yaşamda her zaman aranan bir Apocu militan olmayı başardı. Düşmanın 2021 yılında Avaşîn bölgesine yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı gelişen tarihi direnişte yer alan Akif yoldaşımız, ham savaş tünellerinde hem de yarı hareketli gerilla timleriyle düşmana ağır darbelerin vurulduğu birçok eylemde yer aldı. Uzman gerilla timlerinde yer aldığı süreçte tünellerde direnen yoldaşlarına destek olmak için sürekli düşmana vurmayı esas aldı. Bu temelde uzmanlık alanı olan ağır silah eylemleriyle düşmana etkili darbelerin vurulmasını sağlayan Akif yoldaşımız, üzerine düşen sorumlulukları büyük bir titizlik ve ciddiyetle yerine getirdi.

Birlikte özgür bir yaşamı inşa ettiği ve sömürgeci Türk devletine karşı savaştığı yoldaşlarının şehadete ulaşması her ne kadar Akif yoldaşımız için zorlayıcı olmuşsa da bunu daha fazla mücadele etmenin de gerekçesi haline getirdi. Ancak bu şekilde şehit yoldaşlarının emeklerine layık olabileceğinin bilincinde olan Akif yoldaşımız, durmak bilmeyen bir çalışma temposuyla pratiğe katıldı. Avaşîn bölgesini adeta avucunun içi gibi bilen yoldaşımız, bu özelliğiyle hem bölgeye yeni giden yoldaşlarına yardım etti hem de birçok eylemin geliştirilmesinde emek ve çaba sahibi oldu. Bu özelliği sayesinde tüm yoldaşlarının sevip saydığı Apocu bir militan olan Akif yoldaşımız, 14 Haziran 2024 günü gelişen düşman saldırısında şehadete ulaşarak şehitler kervanına katıldı. Yoldaşları olarak Akif yoldaşımızın anısına bağlı kalacağımızın ve mücadelesini zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.

 

BAGER KURDISTAN

Bager yoldaşımız, Rojavayê Kurdistan’ın Amûdê kentinde yurtsever, Kürt kültür ve geleneklerine bağlı bir ailede dünyaya geldi. Ailesinin bu niteliklerinden dolayı Bager yoldaşımız da özüne bağlı bir şekilde yetişti. Yakın akrabalarından ve çevresinden gerilla saflarına katılımların olması ve ailesini de devrim çalışmalarında aktif bir şekilde yer almasından dolayı partimiz PKK’yi küçük yaşta tanıma imkanı buldu. Gerillanın Kurdistan’ın birçok bölgesinde yürüttüğü özgürlük mücadelesinden derinden etkilenen yoldaşımız, gerillayı çocukluk kahramanı yaptı. Bundan dolayı her zaman gerillaya karşı ilgili oldu. Rojava Özgürlük Devrimi geliştiği sıralarda gençlik dönemine yeni giren Bager yoldaşımız, devrimin yaşadığı tüm aşamalara tanıklık etti. Apocu felsefe ile kendini donatan Apocu militanların 2012 yılından itibaren halkımızın kazanımlarına göz diken çetelere karşı verdiği mücadeleden etkilenen yoldaşımız, bir Kürt genci olarak kendisinin de halkımıza karşı görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğinin bilincinde oldu. Devrim okullarında okuyan Bager yoldaşımız, burada işgalci güçlerin kişiliğinde yaratmak istediği köleci zihniyetle mücadele etmeyi öğrenerek, özgürlük zihniyetini kişiliğine nakşetme imkanı buldu. Bu nedenle halkımıza karşı toplumsal görevlerinin farkında olan yoldaşımız, bu görevleri büyük bir istek, coşku ve heyecanla yerine getirmenin çabasında oldu. Özellikle kimi çocukluk arkadaşlarının gerilla saflarına katılmasından ve Rojava’da çetelere karşı verilen özgürlük mücadelesinde şehadetlerin yaşanması Bager yoldaşımızın mücadele etme yöntemlerini sorgulamasına neden oldu. İşgalci güçlerin Önderliğimize, halkımıza ve özgürlük gerillasına karşı yürüttüğü insanlık dışı saldırılarına ancak gerilla saflarında yer alarak cevap verilmesi gerektiği kanaatine varan yoldaşımız, bu temelde yüzünü Kurdistan dağlarına döndü.

Daha önce sadece tanıştığı Apocu militanların anlatımlarından Kurdistan dağlarını tanıyan Bager yoldaşımız, dağlara ulaşır ulaşmaz adeta kendisini yeniden doğmuş gibi hissetti. Özgür dağlarda özüyle buluştuğunu belirten yoldaşımız, yaşama büyük bir heyecan ve coşku ile katıldı. Dağın muhteşem doğasının yanı sıra gerillanın derin yoldaşlık ilişkilerinden ve komünal yaşamından da etkilenen Bager yoldaşımız bir an önce dağlı yetkin bir gerilla olmak için sabırsızlandı. Aldığı ilk eğitimlerle gerillacılığın temel ilkelerini öğrenen yoldaşımız, yaşanan yoğun savaş sürecine cevap olabilmek için kendisini askeri anlamda geliştirmenin çabasında oldu. Bu nedenle askeri eğitimlere büyük bir dikkat ve özenle yaklaşan yoldaşımız, bu ilgisinin sonuçlarını kısa sürede alarak yetkin bir gerilla olmayı başardı. Aynı zamanda aldığı ideolojik eğitimlerle de amacında netleşen Bager yoldaşımız, pratik çalışmalara aktif bir şekilde katılmaya başladı.

Yeni dönem gerilla taktiklerine olan ilgisini her defasında yoldaşlarıyla paylaşan Bager yoldaşımız, düşman daha etkili bir şekilde vurmanın yolunun profesyonellikten ve taktikte uzmanlaşmaktan geçtiğinin bilincinde oldu. Bu nedenle uzmanlık eğitimleri için önerilerde bulunan Bager yoldaşımız, yaşamdaki duruşu ve amacındaki netliği ile yoldaşlarına güven vermeyi başardı. Bu temelde suikast ve sabotaj taktiklerinde eğitimler alan yoldaşımız, keskin zekası ve ilgisi sayesinde her iki taktikte de uzmanlaştı. Eğitim sürecinde yaşama aktif bir şekilde katılan ve fedakarlığı ile tanınan Bager yoldaşımız, aynı zamanda dürüst ve sade kişiliği ile de yoldaşlarının yüreğinde yer edinmeyi başardı. Düşmana olan öfkesini her geçen gün daha ideolojik bir temele oturtan Bager yoldaşımız, bir an önce pratik çalışmalara gitmek istedi. Yapacağı eylemlerle düşmana ağır darbeler vurmak isteyen Bager yoldaşımız, bunun için savaşın yoğun yaşandığı bölgelere gitmek istedi. Bulunduğu her yerde Apocu militanlık ölçülerinden taviz vermeyen ve askeri anlamda da yetkin ve birikimli bir gerilla olan Bager yoldaşımız, bu özellikleriyle yoldaşlarında yarattığı güveni tazeledi. Bu nedenle önerisi kabul edilen yoldaşımız Avaşîn bölgesine geçerek pratik çalışmalara katıldı.

Avaşîn’de büyük kahramanlık destanları yazarak halkımızın tarihine geçen Şehîd Cumalî Çorum, Şehîd Çavrê Gelhat, Şehîd Botan Başkale ve onlarca fedai militanın yarattığı direniş geleneğine layık olmak isteyen Bager yoldaşımız, bu bilinçle çalışmalara katıldı. Avaşîn bölgesinde küçük büyük demeden birçok çalışmaya dahil olan yoldaşımız, emekçi kişiliği ile tüm yoldaşlarına örnek oldu. Her anını düşmana vuracağı darbeler üzerine yoğunlaşarak geçiren yoldaşımız, Avaşîn bölgesinde gerçekleşen eylemlerde yaptığı katkılarla bu amacını yerine getirmenin çabasında oldu. En büyük amacını halkımızın ve Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak olarak belirleyen Bager yoldaşımız, bu amacına ulaşmanın Rêber Apo’nun felsefesinde derinleşmekten ve O’nun mücadele tarzına ulaşmaktan geçtiğinin farkında oldu. Bu nedenle kesintisiz ve durmak bilmeyen bir tarzla mücadele eden Bager yoldaşımız, bu özelliğiyle örnek bir Apocu militan olmayı başardı. Düşmanın Haziran ayının başında Avaşîn bölgesinde başlattığı işgal operasyonunda 14 Haziran 2024 günü gerçekleşen düşman saldırısında beraberindeki Akif Gabar yoldaşımızla birlikte şehadete ulaşan Bager yoldaşımız, her zaman mücadelemizde yaşamaya devam edecektir. Bager yoldaşımızın kutsal amaçlarını gerçekleştirene kadar mücadeleyi büyüterek sürdüreceğimizin sözünü yineliyoruz."