GÖRÜNTÜLÜ

Ezda Andok: Sonuna kadar Bêrîtan çizgisinde yürüyeceğiz

YJA Star gerillası Ezda Andok, "Bêrîtan hiçbir zaman ihanet ve teslimiyeti kabul etmedi. Sonuna kadar Bêrîtan çizgisinde yürüyeceğiz" dedi.

EZDA ANDOK

YJA Star gerillası Ezda Andok, Bêrîtan'ın (Gülnaz Karataş) şehadetinin ve YJA Star özgür kadın ordusunun kuruluş yıl dönümü vesilesiyle ajansımıza konuştu.

Ezda Andok, şu değerlendirmelerde bulundu.

"Bugün Bêrîtan (Gülnaz Karataş) arkadaşın şehadetinin 32. yıl dönümüdür. Aynı zamanda bu ay, kadın arkadaşların şehadete ulaştığı kadın şehitleri ayı olarak da adlandırılıyor. Bu ayda çok değerli komutanlarımız Meryem, Helin Çerkes, Canda Türk, Arîn Mîrkan arkadaşlar şehadete ulaştılar. Öncelikle bu arkadaşların önünde saygıyla eğiliyor, anıyoruz. Bêrîtan arkadaşın şehadetiyle beraber Rêber Apo kadın ordulaşmasını ilan etti. Bugün bizler de örgütün militan ve savaşçıları olarak kadın ordulaşmasının 32. yılına giriyoruz. Bugünü, kadın ordusunun kuruluş yıl dönümünü tüm kadınlara, mücadele içinde yer alan arkadaşlara ve kadın yoldaşlara kutluyoruz.

Bilindiği üzere değerli komutanımız Bêrîtan arkadaş, öncelikle tüm kadın arkadaşlar için bir özgürlük çizgisi oldu. Teslimiyete ve ihanete karşı sonuna kadar direndi ve şehadete ulaştı. Hiçbir zaman ihanet ve teslimiyeti kabul etmedi. Bizler de bugün bu örgütün militan ve savaşçıları olarak Bêrîtan arkadaşın izinden yürüyoruz ve bu çizgide sonuna kadar mücadelemizi sürdürmek istiyoruz. Bêrîtan arkadaş özgür kadının ihanet karşısında teslim olmayan örneği ve sembolü haline geldi. Fedailiğin sembolü oldu. Bizler de bugün mevzilerimizde o hat ve çizgide mücadele edip savaşıyoruz. Her zaman bu çizgide yürüyeceğiz, mücadelemizi devam ettireceğiz.
Bêrîtan arkadaş tüm kadınların onuru oldu. Hepimizin gurur duyduğu bir örnek oldu. Biz de bu çizgide sonuna kadar yürüyeceğiz.’’