Karlstad, Bordeaux, Dresden ve Düsseldorf'ta Abdullah Öcalan eylemleri-YENİLENDİ-I

İsveç’in Karlstad, Fransa’nın Bordeaux ve Almanya'nın Dresden ile Düsseldorf kentinde düzenlenen eylemlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı hakkında bir an önce bilgi verilmesi gerektiği dile geldi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ilişkin sanal medyada yayınlanan haberler ardından Kürdistanlılar fiziki özgürlüğü ve bir an önce görüşme talebiyle alanlarda.

İsveç’in Karlstad kentinde de aynı taleple bir eylem düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının kırmızı çizgisi olduğu dile gelen eylemde “Önder Apo’dan haber alıncaya kadar Kürt halkı ve dostları alanlarda olacak” mesajı verdi.

Eylem, “Öcalan’a uzanan elleri kıracağız”, “Öcalan halktır, halk burada” sloganları ile sona erdi.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için KCDK-E ve TJK-E’nin çağrısı ile alanlardaydı. 

Grand Théâtre meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimleri olduğu posterleri ile üzerinde “Öcalan için özgürlük, yalnız değildir” pankartı taşındı.

Eylemde sık sık “Kahrolsun Türkiye’deki Faşist rejim”, “Öcalan’a özgürlük” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı. 

DRESDEN

Almanya’nın Dresden kentinde de TekoJIN ve TCŞ aktivistlerinin çağrısı ile bir eylem düzenlendi.

Albertplatz'da yapılan eylemde yapılan konuşmada sanal medya üzerinden çıkan haberler ve Asrın Hukuk Bürosu’nun yaptığı açıklamaya dikkat çekildi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile Almanca "Zamanı geldi, Öcalan'a özgürlük" ve "Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a barış" pankartlar taşındı.

Eylemde FED-KURD adına yapılan konuşmada Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının kırmızı çizgisi olduğu belirtildi.

Bildirilerin okunduğu eylemde tecride ilişkin bilgilendirme de yapıldı. Eylemde sık sık, "Bijî Serok Apo" ve Almanca "Yaşasın Öcalan", "Be Serok jiyan nabe" sloganları atıldı.

DÜSSELDORF

Almanya'nın Düsseldorf kentinde de alanlara çıkan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kırmızı çizgisi olduğunu belirterek, bir an önce aile ve avukat görüşmesinin yapılması gerektiğini belirtti.