KCDK-E'den işgal saldırılarına karşı acil çağrı

"Savaşta ve katliamda ısrar eden soykırımcı Türk devleti Rojava’da sivilleri katlediyor" diyen KCDK-E, halkı bulundukları her yerde acil olarak harekete geçmeye çağırdı.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kürt özgürlük gerillası karşısında ağır kayıplar veren ve kayıplarını gizlemek için teröre başvuran eli kanlı Türk ordusu Rojava'ya saldırıyor. Kayıplarını kamuoyu önünde gizlemeye çalışan işgalci Türk devleti Qamişlo başta olmak üzere Rojava'da saldırılarını yoğunlaştırmış bulunmaktadır" denildi.

'SİVİL ALANLARA SALDIRIYOR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Özellikle sivil alanların hedeflendiği bu saldırıları seçim öncesi ırkçılığı büyüterek oy devşirmek için kullanmak istemektedir.

100 yıllık tarihinde baskı, katliam, asimilasyon ve halklara soykırım uygulayan Türk devleti varlığını bunun üzerine kurmuştur. Kürt halkının haklı ve meşru mücadelesini kan ve terörle bastırmak için her şeyi yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir.

Eli kanlı Erdoğan, faşist AKP-MHP ittifakı paralı askerlerini Kurdistan coğrafyasına sürüp, ardından da timsah gözyaşları dökerek Türkiye kamuoyunu ırkçı ve Kürt düşmanı politikalara alet etmektedirler.

Ağır kayıplar veren işgalci Türk ordusu sivil alanlara saldırıyor.

Başûr ve Rojava’da süren işgale karşı meşru ve haklı bir mücadele veren gerilla karşısında ağır kayıplar veren işgalci Türk ordusu yaşadığı hezimeti örtbas etmek için Rojava’ya dönük saldırılarını ağırlaştırarak sivil hedeflere bombalamaktadır.

İnsansız hava araçları ve bombardımanlarla tarım merkezi, buğday ve tohum depoları da hedef alınmaktadır.

KCDK-E olarak sürdürülen bu katliamcı saldırıya karşı halkımızı bulunduğu her yerde acil olarak harekete geçmeye, protesto etmeye, Türk devletinin sürdürdüğü terörü kamuoyunda teşhir etmeye çağırıyoruz."