KCDK-E Kürt Halk Önderi için acil eyleme çağırdı

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaşamına dair ortaya atılan iddiaların kaygıları arttırdığını belirterek, Kürt halkı ve dostlarını acil eyleme çağırdı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı yaptığı yazılı açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın hayatına ilişkin ortaya atılan yeni iddiaların endişe verici olduğunu belirtti.

KCDK-E, Bursa savcılığının yaptığı açıklamaları “hiçbir şekilde yeterli görmediklerini” de vurguladı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Faşist AKP-MHP’nin ağırlaştırılmış tecritle İmralı’da esir tuttuğu Önder Apo’dan haber alınamamaktadır. Uygulanan tecritte hukuki kılıf dahi uyduramamaktadırlar.

22 yıldır tutulduğu ağır tecrit koşulları nedeniyle kronik rahatsızlıkları bulunan Önder Apo’dan haber alınamamaktadır. Önder Apo ve birlikte İmralı zindanında bulunan Veysi Aktaş, Ömer Hayri Konar ve hamili Yıldırım’ın koşulları ve akıbetleri hakkında Kürt halkı derin endişe duymaktadır.

Faşist Türk devleti Önder Apo’nun sağlık, yaşam durumu ile ilgili hiçbir bilgi vermediği gibi avukatları ve ailelerinin ziyaretini de aylardır engellemektedir. Geçtiğimiz aylarda Türkiye ziyareti yapan CPT ise İmralı’ya dahi uğramadan dönmüştür. Uluslararası adalet, hukuk ilkelerine uymayan bu tecrit sitemini kınıyor, sorumlu olan tüm uluslararası kurumları görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz.

14 Mart gecesinden beri Önder Apo’nun yaşamı ile ilgili sosyal medyada yaygın bir şekilde sürdürülen paylaşımlar kaygılarımızı kat kat artırmıştır. Bu tür paylaşımlar Kürtlerin sinir uçlarına dokunan ve kaygılarını artıran niteliktedir. Başta Garê olmak üzere arka arkaya ağır yenilgiler yaşayan Türk devleti Kürt halkının sinir uçları ile oynamaktadır. Zaten tecrit altında tutularak hiçbir görüşmeye izin verilmeyen Önder Apo için endişeleniyoruz. Bursa savcılığının yaptığı açıklamaları hiçbir şekilde yeterli görmüyoruz.

Kürt halkı Önder Apo’yu geleceği ve kırmızı çizgisi olarak görmektedir. Hiçbir gerekçe gösterilmeden, Önder Apo ile derhal görüşmenin başlatılmasını talep etmektedir. Hem avukatlarının hem de ailelerinin ziyareti derhal sağlanmalıdır. Yıllardır üzerinde uygulanan faşist tecrit ve işkence sistemine derhal son verilmelidir.

Avukatlarının 15 Mart günü yaptıkları açıklama endişelerimizi fazlasıyla artırmaktadır: ‘Basına ve Kamuoyuna İmralı Cezaevi’nde bulunan müvekkillerimiz Sn. Abdullah Öcalan, Sn. Ömer Hayri Konar, Sn. Hamili Yıldırım ve Sn. Veysi Aktaş ile herhangi bir şekilde iletişim kuramamaktayız.’

Önder Apo şahsında ifadesini bulan Kürt halkının özgürlük mücadelesini ve Kürtlerin iradesini tecrit altına alma çabaları sonuçsuz kalacaktır. Kürt halkı özgür önderlikle mutlaka kazanacaktır.

KCDK-E olarak bir an bile zaman kaybetmeden bulunduğumuz her yerde meydanlara çıkarak, Önder Apo’dan haber alıncaya kadar Kürt halkı ve dostlarını alanlara akmaya çağırıyoruz.”