Köln, Giessen, Duisburg ve Bremen’de Abdullah Öcalan için eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ilişkin çıkan haberler ardından Avrupa’daki Kürdistanlılar, tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğü talebiyle eylemler düzenliyor.

Almanya’nın Köln, Giessen, Duisburg ve Bremen kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar, Abdullah Öcalan ile bir an önce avukat, aile görüşmelerinin sağlanması gerektiğini belirtti.

KÖLN

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan hakkında çıkan haberler üzerine Almanya'nın Köln kentinde Kürdistanlılar bir miting düzenledi. Saat 18.00'da başlayan mitingde Kürdistanlılar Almanca yaptıkları konuşmalarda “Öcalan kırmızı çizgimizdir” dedi.

Mitingde KCDK-E'nin açıklaması okundu ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Şehit anneleri ve sanatçıların da katıldığı eylemde bir konuşma yapan Seyîdxan, “Abdullah Öcalan Kürt halkının lideridir ve Kürdistan'ın kırmızı çizgisidir. 22 yıldır ağır bir tecrit altındadır. Uzun bir süredir avukatları ile görüştürülmüyor. Türk devleti Garê yenilgisi üzerine Öcalan üzerindeki tecridi arttırdı” ifadelerini kullandı.

GIESSEN

Almanya’nın Giessen kentinde KCDK-E ve TJK-E’nin çağrısı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ile endişelerin giderilmesi amacıyla acil bir eylem düzenlendi. 

Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı eylem de sık sık “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe” ve Almanca sloganlar atıldı. Eylem de yapılan konuşmalarda “Bugün önderlik olmasaydı biz de olmayacaktık. Bize özgür ve kutsal yaşamın yolunu gösteren ve her koşulda ona inandıran Başkan Apo’yu sahiplenmek onur borcumuzdur. Ondan haber alınmadan eylemlerimize ara vermeden vermeden devam edeceğiz” denildi. Eylem sloganlarla sona erdi. 

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde KCDK-E ve TJK-E’nin çağrısı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile bir an önce görüşme gerçekleşmesi çağrısı ile bir eylem düzenlendi.

Duisburg DKTM çağrısıyla saat 17.00’de şehir merkezindeki Königstr.’de bir araya gelen Kürdistanlılar bir miting düzenledi.

Mitingde DKTM adına Eşbaşkan Niyazi Öztaş, Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi adına Amrara Çîya ve TEKO-JIN adına Avesta Vejin birer konuşma yaptılar.

"14 Mart 2021 gecesinden itibaren Önder Apo’nun yaşamı ile ilgili sosyal medyada yaygın bir şekilde paylaşımlar yapılmaktadır. Kürt halkı için Önder Apo’nun sağlığı ve güvenliği hayati bir konudur ve bu konunun aydınlatılması aciliyet arz etmektedir" denildi. 

Eylemde KCDK'E’nin basın açıklanması okunarak kamuoyuna bilgi verildi.

"Faşist AKP-MHP’nin ağırlaştırılmış tecritle İmralı’da esir tuttuğu Önder Apo’dan haber alınamamaktadır” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Uygulanan tecritte hukuki kılıf dahi uyduramamaktadırlar. 22 yıldır tutulduğu ağır tecrit koşulları nedeniyle kronik rahatsızlıkları bulunan Önder Apo’dan haber alınamamaktadır. Önder Apo ve birlikte İmralı zindanında bulunan Veysi Aktaş, Ömer Hayri Konar ve hamili Yıldırım’ın koşulları ve akıbetleri hakkında Kürt halkı derin endişe duymaktadır.

Faşist Türk devleti Önder Apo’nun sağlık, yaşam durumu ile ilgili hiçbir bilgi vermediği gibi avukatları ve ailelerinin ziyaretini de aylardır engellemektedir.”

Sık sık, “Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız”, “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe” sloganları atıldı.

Eylemde Abdullah Öcalan’dan haber alıncaya kadar alanlarda olunacağı mesajı da verildi.

BREMEN

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve tecride karşı bir an önce görüşme gerçekleşmesi çağrısı ile Almanya'nın Bremen kentinde eylem yapıldı.

Bremen kent merkezinde Kürdistanlılar düzenledikleri eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu hakkında bilgi almak ve görüşme gerçekleşmesi gerektiğine dikkat çekti.

Eylemde yapılan konuşmada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile ilgili çıkan haberlerin ardından ciddi kaygılar yaşandığı belirtildi.