KON-MED: Abdullah Öcalan'a Özgürlük kampanyasına aktif katılacağız

KON-MED, Abdullah Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi'nin başlatmış olduğu kampanyaya aktif katılacaklarını belirtti.

lmanyadaki Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED), “Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” adıyla başlatılan hamleye aktif destek verdiklerini yayınladıkları yazılı açıklama ile duyurdu. Açıklamada, Kürdistan’lı Türkiyeli ve dünyanın çeşitli ülkelerinden demokrasi, barış yanlısı ve ilerici güçlerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün istendiği kampanyaya 5 federasyon, meclisler ve binlerce çalışan yapısıyla kampanyaya aktif katılacaklarını aktarıldı. 

Açıklamanın devamında ise şunları dikkat çekildi:

“Ülkemiz Kürdistan, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz’de tarihi gelişmelerin yaşandığı bir süreçten geçmekteyiz. İşgalci TC devleti ve onun faşist Kürt düşmanı ittifakı AKP-MHP,  Kürt soykırımını gerçekleştirmek için, büyük bir konseptle Kürt özgürlük hareketimizin tüm dinamiklerini ortadan kaldırmaya, tasfiye etmeye yönelik tüm gücünü ve yanına ihanetçi Kürt işbirlikçilerini de alarak, büyük bir saldırı harekatı sürdürmektedir. 

‘FAŞİZMİ BİRLEŞEREK YIKACAĞIZ’

Darbeyle, faşizmle ve milliyetçilikle iktidarını ayakta tutmak isteyen, içerde Kürtlere, kadınlara, emekçilere ve toplumun tüm muhalif kesimlerine karşı terör estiren, dışarda işgal ve tehditlerle savaş çığırtkanlığı yapan soykırımcı, gerici faşist bir rejim, halklarımıza ve kadim coğrafyamıza bu kadar acı çektiren bu faşist güruhun gitmesi için ne kadar çalışmak gerekiyorsa, ne yapılması gerekiyorsa, onu yapacağız. Bunun yolu da,  Kürt ulusal birliği, bölge halklarıyla Kürtler arasında demokratik mücadele birlikteliği ile enternasyonalist ortaklaşma ve dayanışmayı büyüterek, ‘Faşizmi Birleşerek Yıkacağız.’

‘AKP ELİNDE ZORDAN BAŞKA BİR SEÇENEK KALMAMIŞTIR’

Saray faşizminin Türkiye ve  Kürdistan halklarına yönelik saldırıları tüm hızıyla sürmektedir. Ekonomik ve siyasal olarak içeride ve dışarıda tam bir çıkmazı yaşayan AKP/MHP faşizminin elinde çıplak zordan başka bir seçeneği kalmamıştır. Birleşik mücadelenin kendisini en yakıcı bir bicimde hissettirdiği bir dönemde devrimci siper yoldaşlığı ruhuyla Türkiye ve Kürdistan'da hayatın bütün alanlarında çok kahırlı bir biçimde sürmekte olan antifaşist mücadele ile dayanışmak ve birleşik mücadelemizin startını vermektir.  

‘İMRALI SİSTEMİ DAYANILMAZ BİR BOYUTA GELMİŞTİR’

Avrupa'nın insan hakları ile işkenceyle mücadele kurumu olan CPT, yayınladığı raporuyla da teyit ettiği Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde insanlık tarihinin en büyük tecridi uygulanıyor, tarihte eşi benzeri olmayan bu ahlaksız-vicdansız tecrit, AKP-MHP-Ergenekon ittifakı ile ısrarla sürdürülmektedir.  22 yıldır aralıksız sürdürülen uluslararası İmralı tecrit sistemi artık dayanılmaz bir düzeye ulaşmıştır. 

KÜRT HALK ÖNDERİ İÇİN TÜM EYLEMLERE KATILINILACAK 

KON-MED olarak, başta Kürdistan halkına ve Alman kamuoyuna duyuruyoruz ki; başlattığımız  ‘Zamanı geldi, Öcalan’a özgürlük şimdi! Kürdistan'daki işgal ve faşizme son’ hamleye tüm Kürtler, dostları, ve demokrasi güçleriyle birlikte katılarak bu saldırıları sonlandırmak, İmralı’daki tecridi tümden kaldırmak, Cezaevlerinde açlık grevinde olan binlerce Kürt siyasi tutsağın çığlığına ses olmak için,  Önderliğimizi, halkımızı ve ülkemizi özgürleştirmek için, Güney Afrika’dan başlatılmış olan ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük’ BM’ye yüzbinlerce Mektup yazma kampanyası, yine Avrupa Kürt Kadın Hareketinin başlatmış olduğu ‘Diktatör Erdoğan’ı yargılamak için, 100 neden ile 100 bin imza’  kampanyası, yine önümüzdeki Şubat ayında Almanya’nın birçok eyaletinde Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Özgürlüğü için enternasyonalist dostlar ve Kürdistan gençliğinin katılımıyla yapılacak uzun yürüyüşler ve yine Almanya’nın onlarca Şehrin kalabalık yerlerinde; Kürt halk Önderi A. Öcalan’ın düşüncelerini tanıtan ‘Gezgin Öcalan’a Özgürlük Kütüphaneli Otobüsler’ dolaşarak Halka, ücretsiz Öcalan’ın eserleri verilecek. Dolayısıyla daha değişik zengin etkinlikler düzenleyerek, en güçlü ve aktif bir şekilde yürüteceğiz. 

KON-MED olarak, başta Federasyonlar, meclis, kadın, genç, inanç kurumları, tüm birleşenlerimizi ve demokrasi güçleriyle birlikte bu kampanyalara aktif katılacağımızı belirtiyoruz.”