KON-MED: Akar'ın ziyareti daha fazla savaş ve işgal demek

Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Salı günü Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer'i ziyaret edecek. Akar'ın Almanya'ya yeni işgal planları ile geldiğine dikkat çeken KON-MED, bu tür ziyaretlerin sadece Erdoğan’a güç verdiğini belirtti.

Almanya’daki Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED) Türk Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Salı günü Almanya'ya yapacağı ziyarete ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Türk devletinin Akdeniz ve bölgedeki gerilimin ve savaş yürütücülerinden biri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Libya'daki iç savaşın doğrudan bir tarafı olan, Suriye'deki içinden çıkılmaz katliam ve işgal savaşın en önemli tarafı konumundaki faşist Erdoğan rejiminin ve Erdoğan'ın takım elbiseli şahsi generali Akar hem doğu Akdeniz’deki hem Libya’daki hem de Suriye'deki kaosun, katliamların birinci elden planlayıcısı ve uygulayıcısıdır.

Bölgede gerilim ve sorunlar çözülmek isteniyorsa, işgalcilerle bu sorunlar çözülmez. Almanya eğer bu sorunları çözmek istiyor ise doğru adres Erdoğan rejimi ve onun eli kanlı generalleri değil, Kürt ve Türkiye halkları ve barış masasıdır. Bu tür ziyaretler, görüşmeler, Erdoğan’a güç vermenin dışında sorunların çözümüne de katkı sunmaz" denildi.

ALMANYA HÜKÜMETİNİN SESSİZLİĞİNE TEPKİ

Almanya hükümetinin Türk devletinin savaş politikalarına karşı suskunluğuna tepki gösterilen KON-MED açıklamasında devamla şunlar belirtildi: "Almanya hükümeti daha ne kadar bu faşist, eli kanlı diktatörü ve onun çetelerini destekleyecek ve bu eli kanlı katillerin eylemlerini görmezden gelecektir. Bu eli kanlı diktatör Kıbrıs'ı tamamen işgal ettiğinde mi, Doğu Akdeniz'de gaz çıkarmaya başlayıp Kıbrıs halkının zenginliklerini çalmaya başladığında mı, ya da Libya'da silah ambargosunu denetleyen bir Alman donanma gemisini batırdığında mı Alman hükümeti ses çıkaracak çok merak ediyoruz.

Çünkü Kürt öldürmek, Kürt şehirlerini yıkmak veya Suriye'deki işgallerin Alman hükümetinin ses çıkarması için yeterli olmadığını tüm Alman kamuoyu gibi bizler de görüyoruz. Ama Alman hükümeti ve Başbakan Merkel şunu artık görmelidir ki Erdoğan ve onun Almanya desteği ile inşa ettiği faşist rejim sadece Avrupa için değil tüm insanlık için bir güvenlik sorunudur. Bu ziyaret; daha fazla savaşa, daha fazla işgale yol verme buluşmasının yanı sıra, 6 denizaltı (Reis) gemisini teslim alıp Akdeniz ve Ege sularında gözdağı seferleri yapma onayıdır.

Almanya'daki Kürdistanlılar toplumu olarak Türk devletinin insanlıkla bağdaşmayan politikalarından dolayı buradayız. Alman devletine vergimizi veriyoruz. Çoğumuz burada Alman vatandaşıyız, işçiyiz, mülteciyiz, öğrenciyiz, meslek sahibiyiz, işvereniz; TC devleti-AKP-rejiminin mağdurları ve karşıtları olan bizler, Karrenbauer’in Kürt halkına karşı savaşın muhatabı Akar ile görüşmesini protesto ediyoruz. Almanya milli savunma bakanının, katil TC devletinin savaş bakanının ziyaretini kabul etmesini kınıyoruz, protesto ediyoruz. KON-MED olarak, bu düşüncede olan herkesi, bu görüşmeyi ve katil devletin katil-işgalci-savaş Bakanı Hulusi Aktar’ı protesto etmeye çağırıyoruz."