Kopenhag, Oslo ve Liege’de eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile acil bir şekilde avukat ve aile görüşmesinin olması talebiyle Avrupa’daki Kürdistanlıların eylemleri sürüyor.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag, Norveç’in başkenti Oslo ve Belçika’nın Liege kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar görüşmenin bir an önce gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için KCDK-E ve TJK-E’nin çağrısı ile alanlardaydı.

Hovedbanegården tren garında bir araya gelen Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile üzerinde “Özgürlük zamanı” yazılı pankart taşıdı.

Eylemde sık sık, “Diktatör, faşist Erdoğan”, “Çocuk ve kadın katili Erdoğan”, “Öcalan’a özgürlük” sloganları atıldı.

OSLO

Norveç’in başkenti Oslo’da da KCDK-E ve TJK-E’in çağrısı ile eylem düzenlendi.

Kürdistanlılar ve dostları Oslo Trafikanten Meydanı’nda bir eylem yaparak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve tecride karşı bir an önce görüşme gerçekleşmesi çağrısı yaparak, Norveç hükümetine acil çağrı yaptı.

Oslo-KCDK Meclis Eşbaşkanı Ayser Yüce yaptığı konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu hakkında bilgi almak ve görüşme gerçekleşmesi gerektiğine dikkat çekerek, Norveçce bildiri okudu.
Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), Meclis üyesi Ehwen Çiyako da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat uluslararası komployu 22 yıl önce işbirlikçi gruplar ve Kürdistan egemen devletlerin tarafından gerçekleştirerek tek kişilik ve ağır bir tecrit altında hapis ettiler.”

16 Mart’ın Halepçe katliamının, 17 Mart’ın Efrîn’in işgal edilişinin yıldönümü olduğunu da hatırlatan Çiyako, “Rêber Apo bizim kırmızı çizgimizdir ve bunun için de Kürt halkı, Rêber Apo’nun özgürlüğü için hep ayakta ve eylemde olması lazım” dedi.

Eylemde “Biji Serok Apo”, “Öcalan'a özgürlük” sloganları atıldı.

LIEGE

Belçika’nın Liege kentinde de Kürdistanlılar eylemdeydi. Liege Halk Meclisi’nin çağrısı ile gar önünde yapılan eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile bir an önce görüşme gerçekleşmesi gerektiği belirtildi. Eylemde “Faşist Erdoğan”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.