Kopenhag ve Hannover’de protesto eylemleri

İşgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları Danimarka’nın Kopenhag ve Almanya’nın Hannover şehirlerinde protesto edildi.

Kopenhag Radhuisplads’ta bir araya gelen çok sayıda eylemci, “Katil TC”, “Katil-Terörist Erdoğan” sloganlarıyla işgal saldırılarını protesto etti.

İngilizce ve Danimarka dilince bildiriler okuyan eylemciler “Bijî Berxwedana Rojava” ve “Şehid Namirin” sloganlarıyla eylemlerini sonlandırdı.

HANNOVER

İşgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları Almanya’nın Hannover şehrinde PYD ve Kongra-Star Hannover öncülüğünde gerçekleştirilen bir miting ile protesto edildi.


Hannover Merkez Tren İstasyonunda saat 14’de bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Kürdistan Özgürlük şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından mitinge başladı.

SMJ-E, PYD-Hannover, Ronahi Kadın Meclisi, Hannover Demokratik Toplum Merkezi ve Zora Hildesheim adına yapılan konuşmalarda, Türk faşist devletinin işgal saldırılarına karşı sessizlik kınandı, uluslararası mücadeleyi yükseltme çağrıları yapıldı.

Rojava’da ortak ve özgür yaşamı yaratmaya çalışan halkların temel ihtiyaç merkezlerine, yaşam ve savunma alanlarına yapılan saldırıların savaş suçu olduğuna değinilen eylemde Faşist şef Erdoğanın ve işbirlikçilerinin sonunun yaklaştığına ve Kürt soykırımı üzerinden varlıklarını uzatmak istediklerine vurgu yapıldı.

Eylem “Bijî Berxwedana Rojava” “Bijî Berxwedana Gerîlla” ve “Jin Jiyan Azadî “ sloganları ile sona erdi.