Kürdistanlılar Avrupa’dan seslendi: Abdullah Öcalan Kürt halkının kırmızı çizgisidir

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ilişkin çıkan haberler üzerine alanlara çıkan Kürdistanlılar, bir an önce avukat ve aile görüşmesi gerçekleştiğini belirtti.

Almanya’nın Hamburg, Stuttgart, Nürnberg ve Herford kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının kırmızı çizgisi olduğunu belirtti.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığına ilişkin basında çıkan haberlere tepki göstererek, bir an önce aile ve avukat görüşmesinin gerçekleşmesi gerektiğine dikkat çekti.

Hamburg Demokratik Güç Birliği’nin çağrısı üzerine Sternchanze’de bir araya gelen Kürdistanlılar Abdullah Öcalan’ın dev posterini açarak, slogan attı.

Saygı duruşu ile başlayan eylemde bir konuşma yapan Hamburg Sol Parti Eşsözcüsü Cansu Özdemir, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan hakkında basında çıkan haberlerin araştırılması için avukatların mutlaka İmralı’ya giderek, görüşme gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi.

Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının kırmızı çizgisi olduğuna dikkat çeken Özdemir, “Kürt sorununun çözümünde Öcalan’ın temel aktördür. Sağlığı tüm Kürt halkını ilgilendiriyor ve bir an önce kendisi hakkında sağlıklı bir haber bekliyoruz” dedi.

Hamburg Demokratik Güç Birliği adına konuşan Serhat Çetinkaya da şunları belirtti: “Abdullah Öcalan bir halkın lideridir. Dolayısıyla sağlığı ve içinde bulunduğu koşular hepimizi ilgilendiriyor. Türk devleti ve diktatör Erdoğan şunu iyi bilsin ki bu halk her zaman Abdullah Öcalan’ı sahiplenecek sağlığını kendi sağlığı bilecektir. Abdullah Öcalan üzerinde oynanan oyunlarla halkımızın sabrını sınamasınlar. Bu halk ölümüne Abdullah Öcalan’a bağlıdır.”

Eylemi provoke etmek isteyen bir faşist ise görevliler tarafından alandan uzaklaştırıldı.

Bir grup Alman anti-faşistin de destek verdiği eylem, “Biji Serok Apo", “Be Serok jiyan na be", “Kahrolsun Erdoğan", “Terörist Erdoğan" sloganları attı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de Tevgera Ciwanên Şoreşger ile TekoJIN öncülüğünde bir miting düzenlendi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylemde sık sık, “Serok Apo” sloganları atıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan bir haber alıncaya kadar eylemlerin devam edeceği mesajı verilen eylemde “Eylemlerimiz Önder Apo özgürleşene kadar sürecek” mesajı verildi.

NÜRNBERG

Almanya'nın Nürnberg kentinde “Sağlığın sağlığımız, yaşamın yaşamımızdır Önder Apo” sloganı ile eylem yapıldı.

Hallplatz’da bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlı ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve tecride karşı bir an önce görüşme gerçekleşmesi çağrısı ile eylem yaptı.

Eylemde "Abdullah Öcalan'a özgürlük", "Reber Apo kırmızı çizgimizdir", “Abdullah Öcalan'la acilen görüşülmeli", "İmralı cezaevinde neler oluyor?" pankart ve dövizlerin taşındığı eylemde sık sık, "Öcalan'a özgürlük" sloganları atıldı. Eylemde yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu hakkında bilgi almak ve görüşme gerçekleşmesi için acil harekete geçilmeli çağrısında bulunuldu.

HERFORD

Almanya’nın Herford kentinde KCDK-E ve TJK-E’nin çağrısı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile bir an önce görüşme gerçekleşmesi çağrısı ile bir eylem düzenlendi.

Saat 18.30 da Herford Banhof'da bir araya gelen Kürdistanlılar bir miting düzenlediler. Mitingde KCDK-E’nin basın açıklaması okundu.

TCŞ adına ise Serhat Civan ile Kedkar Êzîdî birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda Abdullah Öcalan'ın Kürt halkı için kırmızı çizgi olduğuna dikkat çekilerek devletin bir an önce ikna eden bir açıklama yapması, Abdullah Öcalan'ın avukatları la derhal görüştürülmesi ve zaman geçirilmeden özgürlüğünün sağlanmasına dikkat çekildi.

Sık sık, “Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız”, “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe” sloganları atıldı.

Eylemde Abdullah Öcalan’dan haber alıncaya kadar alanlarda olunacağı mesajı da verildi.