Kürtler, Akar’ı Berlin’de protesto edecek

Kürtler, Almanya'ya gelecek olan Türk Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı protesto edecek. Kurumlar, Akar'ın Kürt ve kadın düşmanı olduğuna dikkat çekti.

Türk Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Salı günü Almanya'ya gelmesi nedeniyle Kürt kurumları protesto çağrısı yaptı. Almanca, Kürtçe ve Türkçe dillerinde hazırlanan çağrı metninde, “Savaş ve işgal bakanı Hulusi Akar Akdeniz ve bölgedeki gerilimin, savaşın kışkırtıcısı ve bir fiil yürütücüsü" denildi. Akar’ın A. Kramp-Karrenbauer ile görüşmesinin “daha fazla savaşa, daha fazla işgale" yol açacağı da vurgulandı.

'SAVAŞ VE İŞGAL BAKANIDIR'

Konuyla ilgili ajansımıza açıklamada bulunan Navenda Kurdistaniyen Azad -Berlin (Freie Kurdische Gemeinde- Berlin ) Eşbaşkanı İsmail Parmaksız, "Bizler katil TC’nin insanlıkla bağdaşmayan politikalarından dolayı buralardayız. Alman devletine vergimizi veriyoruz. Çoğumuz burada Alman vatandaşıyız, işçiyiz, mülteciyiz, öğrenciyiz, meslek sahibiyiz, işsiziz. T.C devleti-AKP rejiminin mağdurları ve karşıtları olan bizler, Karrenbauer’in Akar’la görüşmesini protesto ediyoruz” dedi.

Parmaksız, “İçinde yaşadığımız ülke Almanya’nın, Milli Savunma Bakanının, katil TC devletinin savaş ve işgal bakanının ziyaretini kabul etmesini kınıyoruz, protesto ediyoruz” ifadelerini kullandı.

'AKAR KADIN DÜŞMANIDIR'

Protesto çağrısı yapan Berlin Dest-Dan Kadın Meclisi ise Akar’ın Kürdistan'daki cinskırım politikasının fiili yürütücülerinden olduğunu, Efrîn ve Rojava’nın diğer şehir ve kasabalarında Kürt kadınlarının kaçırılması, taciz ve tecavüze uğraması, katledilmesinde rol oynadığını belirtti.
Ayrıca bir kadın olan Annegret Kramp-Karrenbauer’in görüşmeyi kabul etmesine ilişkin, “Bölgede gerilim ve sorunlar çözülmek isteniyorsa, işgalcilerle bu sorunlar çözülmez. Bu tür ziyaretler-görüşmeler, Erdoğan’a güç vermenin dışında sorunların çözümüne de katkı sunmaz” denildi.
Protesto eyleminin 2 Şubat salı günü 12:30’da Alman Savunma Bakanlığı önünde (Vor Bundesministerium der Verteidigung Stauffenbergstraße 18, 10785 Berlin) yapılacağı öğrenildi.