Kürtler Sydney’de İşçi Partisi ve Yeşiller ile tecridi görüştü

Avustralya’da Kürt temsilciler, İşçi Partisi Melbourne Federal Milletvekili Peter Khalil ve Yeşiller Partisi eyalet milletvekili David Shoebridge ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi görüştü.

Sydney’deki görüşme, koronavirüs tedbirleri nedeniyle çevirim içi yapıldı. KNK ve Demokratik Kürt Toplum Federasyonu (DKTF) sözcüleri, Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin barışa hizmet etmediğini belirtirken, İşkenceyi Önleme Komitesi’nin bir raporunda tecridin kabul edildiğini aktardı.  

CPT’nin ayrıca son Türkiye ziyaretinde İmralı ada cezaevini ziyaret etmediği ve Abdullah Öcalan’ın avukatları ile de görüşmediğini belirten Kürt temsilciler, bu tutumu kınadı.

Kürt temsilcilerin aktardığına göre, Melbourne Milletvekili Peter Khalil, bu çekinceler ve talepleri hem parti gündemine hem de parlamentoya taşıyacağını, Avrupa’daki ortakları ile de konuyu tartışacaklarını belirtti.

KNK ve DTKF sözcüleri Yeşiller partisi Yeni Güney Galler eyaleti milletvekili David Shoebridge ile de online görüşme yaptı.

Görüşmede tecrit ve cezaevlerindeki hak ihlallerine karşı tutsakların yürüttüğü açlık grevi konusunda bilgilendirmede bulunuldu.

Kürt sözcülere göre milletvekili David Shoebridge, Yeşiller Partisi olarak Abdullah Öcalan üzerindeki tecritten haberdar olduklarını ve kişi olarak da insan hakları savunucu olduğunu belirtti. Shoebridge’nin “Tecrit bir işkence türüdür ve asla kabul edilemez” dediği aktarıldı. Shoebridge’nin ayrıca hem açlık grevleri hem de tecridi parti içerisinde değerlendireceklerini, federal ve eyalet parlamentosuna taşıyacaklarını belirttiği ifade edildi.