Münster, Düsseldorf ve Winsen-Luhe’de tecride karşı eylemler

Almanya’nın Münster, Düsseldord ve Winsen-Luhe şehirlerinde gerçekleştirilen eylemlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kınandı, tecride karşı gerçekleştirilen eylemler de selamlandı.

Münster’de merkez tren istasyonu önünde yapılan eyleme çok sayıda Kürdistanlı ve dostları katıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto eden Kürdistanlılar, zindan direnişinin tecrit kırılana kadar süreceği mesajını verdi.

Eylemde yapılan konuşmalarda tecridin sadece Türkiye değil, uluslararası komplocu güçlerce planlanıp uygulandığını belirtilirken, topyekun direniş çağrısında bulunuldu.

Bir saatten fazla süren eylem sloganlarla sona erdi.

DÜSSELDORF

Düsseldorf’taki eylem de merkez tren istasyonunun önündeydi. Saat 14’te başlayan eyleme çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Tecride karşı gerçekleştirilen açlık grevi direnişinin selamlandığı eylemde Türkiye cezaevlerindeki hak ihlalleri ve tecride karşı kaleme alınan bildiri okundu.

Eylemde ayrıca TJK-E’nin başlattığı “Diktatörün yargılanması için 100 neden” imza kampanyası çerçevesinde imzalar toplandı.

WINSEN-LUHE

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Türkiye cezaevlerinde başlatılan direnişe destek amacıyla Winsen-Luhe’de bir eylem gerçekleştirildi. Hamburg’daki Şoreşgerê Ciwan bileşenleri tarafından organize edilen yürüyüşe çok sayıda Kürdistanlının yanı sıra Alman anti-faşist gruplardan da katılım oldu.

Eylemde Hamburg DKTM adına bir konuşma yapan Abuzer Bozava, Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin Kürt halkına karşı gerçekleştirilen bir tecrit olduğunu ifade ederek, “nerede olursak olalım bu tecride karşı tepkimizi dile getirelim” dedi.

Eylemde sık sık “Biji Serok Apo”, “Be Serok Jiyan Na Be” sloganları atıldı.