NRW'de Kürdistani partiler Newroz'u karşılayacak

Onlarca Kürdistani parti, NRW eyaletinde Cumartesi günü "Garê Ruhuyla Faşizmi Yenelim, Kürdistan'ı Özgürleştirelim" sloganıyla Newroz'u karşılayacak.

Almanya'nın NRW eyaletinde yaşayan Kürdistanlılar Newroz'u bu yıl Düsseldorf kentinde bir yürüyüş ve mitingle kutlayacak. 20 Mart Cumartesi günü yapılacak kutlamayı onlarca Kürdistani parti ve kurum birlikte organize ediyor. Kutlama, "Garê Ruhuyla Faşizmi Yenelim, Kürdistan'ı Özgürleştirelim" sloganıyla yapılacak.


Yürüyüş iki koldan yapılacak. Yürüyüş kolları Garê ve Heftanîn olarak adlandırıldı. Garê kolu DGB Haus önünde, Heftanîn kolu ise Düsseldorf HBF arkasında saat 11.30'da bir araya gelecek ve yürüyüşe başlayacak. İki kol miting alanında bir araya gelecek.
Garê kolunda Düsseldorf, Köln ve Bonn kentlerinden gelen Kürdistanlılar; Heftanîn kolunda ise Essen, Diusburg, Münster, Dortmund ve Bielefeld kentlerinden gelen Kürdistanlılar yürüyecek.
TEV-ÇAND sanatçıları Garê kolunda ulusal elbiseleriyle yürüyecek. 17 spor takımı da kendi formalarıyla Heftanîn kolunda yürüyecek. Yürüyüş sırasında gençlerin de kendi kortejleri olacak ve Heftanîn kolunda yürüyecekler.
Miting alanında sanatçılar Ozan Emekçi, Beser Şahin, Peyman Agirî, Sîpan Xelat ve Dîlan Top sahne alacak. Kürdistan'ın dört parçasından birçok kurum temsilcisi de miting alanında konuşmalar yapacak.

ORGANİZE EDEN PARTİLER

NRW Eyaleti'ndeki kutlamayı onlarca Kürdistani kurum organize ediyor. Ulusal birlik çerçevesinde bir araya gelen bu kurum ve partiler şunlar:
"FED-MED NRW, YJK-E NRW, Yekîtiya Niştîmanî Kurdistan (YNK), Tevgera GORAN, Partiya ŞÛÎ Kurdistan-Başur, Kongra Star (Rêxistina Jin li Rojava), Partiya Zahmetkêşan Başur, PADÊ (Partiya Azadî û Demokrasiya Êzidiya), Tevgera Azadî, PYD (Partiya Yekitiya Demokrat), P.D.K.S. (Partiya Demokrat a Kurd li Sûrî), Partiya Çep a Kurd li Sûrî, Tevgera Nûjen ya Kurdistanî-Sûrî, PÇDKS (Partiya Çep a Demokrat a Kurd li Sûrî), Partiya Demokrata Kurdî li Sûriya (El Partî), Partiya Çep a Demokrat li Sûriya, Partiya Rêkeftin a Kurd li Sûrya, Partiya Çaksaziya Kurd li Sûriya, Partiya Kesk a Kurdistanî li Sûriya, Partiya Demokrata Kurdistanî li Sûriya, Partiya Komunîsta Kurdistanî li Sûriya, PÎK (Partiya Îslamiya Kurdistan), KKP (Partiya Komunîsta Kurdistan), Tevgera KAWA, PJAK (Partiya Jiyana Azad a Kurdistan), Yakyatî Şoreşgêrî Kurdistan, KODAR (Civaka Demokrat û Azad a Rojhilatê Kurdistan), KJAR (Civaka Jinên Rojhilatê Kurdistan), Platforma Horam, Platform Zagros, Platform Yarsan, Yarî Kurd, Partiya Dimokrati Peşvero Kurdî li Sûriya, TEV-ÇAND (Tevgera Çand û Hunera Kurd), FEDA (Federasyona Elewiyên Kurdistan), NAV-YEK (Federasyona Komelên Êzidiya), CÎK (Civaka Îslamiya Kurdistan), YMK (Yekîtiya Mamosteyên Kurdistan), YES (Yekîtiya Êzidiyên Sûrî)."
Newroz kutlamasında AGİF, Alınteri, ADHK ve ATİF gibi Türkiyeli kurumlar da yer alacak.
Mitinge gelecek Kürdistanlılar için stantlar açılacak. Bu stantlarda hijyen ve benzeri ihtiyaçlar da karşılanacak.