Paris eylemlerine katılım çağrısı

KCDK-E Divanı Eşsözcüsü Murat Ceylan ve TJK-E Temsilcisi Zozan Serhat, 23 Aralık ve 6 Ocak’ta Paris’te düzenlenecek eylemlere katılım çağrısında bulundu.

Kürtler ve dostları, Paris katliamlarının yıl dönümü olan 23 Aralık ve 6 Ocak’ta düzenlenecek eylemlerle hem katliamları unutmayacaklarını hem de Fransız hükümetinin aydınlatılması için adım atması gerektiğini haykırmaya hazırlanıyor. 


Paris, 9 yılda Kürt halkını hedef alan iki katliama ev sahipliği yaptı. PKK’nin kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbîn) ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez (Ronahî), 9 Ocak 2013’te MİT organizasyonuyla katledildi. DAİŞ’e karşı mücadele yürütmüş olan Evîn Goyî (Emine Kara), Kürt sanatçı Mîr Perwer (M. Şirin Aydın) ve Kürt yurtseveri Abdurrahman Kızıl ise 23 Aralık 2022’de katledildi. Paris’te 23 Aralık ve 6 Ocak’ta eylemler yapılacak. KCDK-E Divan Eşsözcüsü Murat Ceylan ve TJK-E Temsilcisi Zozan Serhat, ANF aracılığıyla çağrıda bulundu. 

Murat Ceylan, Kürtleri ve dostlarını, yaşadıkları her yerde bu katliamı yapan ve buna ve gözyumanlara karşı bir duruş sergilemeye çağırdı. Zozan Serhat ise herkesi alanlara davet ederken Fransa’ya da şu mesajı verdi: “Siz bizi katledebilirsiniz, ama biz unutmayacağız. Sizler katillerimizi yargılamayabilirsiniz ama biz sizi yargılayacağız. Biz sizlerden katledilen arkadaşlarımızın, Kürt kadınlarının hesabını soracağız.”