PKK'nin 45’inci kuruluş yıl dönümü Erfurt'ta coşkuyla kutlandı

PKK’nin 45’inci kuruluş yıl dönümü, Erfurt Demokratik Kürt Toplum Meclisi öncülüğünde düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Erfurt'ta bulunan Kürt toplumunun önde gelen temsilcileri, PKK'nin 45. kuruluş yıl dönümünü coşkulu bir şölenle kutladı. Program, saygı duruşuyla başladı ve sanatçı Hozan Yılmaz'ın sahne performansıyla renklendi. Doğu Almanya Özgür Kürdistanlılar Federasyonu Fed-kurd Eş Başkanı Menderes Canbek'in konuşması, geceye damga vurdu.


Menderes Canbek'in konuşmasında, PKK'nin tarihine ve önemine vurgu yapılırken, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın ağırlaştırılmış tecridine dikkat çekildi. Ayrıca, Öcalan'ın özgürlüğü için açlık grevinde olan siyasi tutsakların selamlandığı ve tecridin son bulması çağrısında bulunuldu. Konuşma esnasında sık sık "Bijî Serok Apo", "Bijî Berxwedana Gerilla", "Bijî Berxwedana Zindana" sloganları yankılandı.

Kürdistanlı gençlik, aileler ve uluslararası katılımcılar, halaylar eşliğinde "Biji Serok Apo", "Jin Jiyan Azadî" sloganlarıyla etkinliğe renk kattı. Etkinlik, çocuklar için özel olarak düzenlenen eğlence bölümü ve kitap-dergi standlarıyla zenginleşti.

Bugün saat 15:00'te başlayan etkinlik, saat 20:30'da alkışlar ve sloganlar eşliğinde sona erdi.