Strasbourg ve Marsilya’da 2. Paris Katliamına tepki

2. Paris Katliamı Fransa’nın Strasbourg ve Marsilya şehirlerinde gerçekleştirilen eylemlerle protesto edildi.

MARSİLYA’DA PARİS KATLİAMLARINA ÖFKE YAĞDI

Fransanın güneyindeki Marsilya şehrinde Avrupa Kürt Kadın Hareketinin çağrısıyla bir araya gelen Kürtler ve dostları Canibiere’de bir yürüyüş gerçekleştirerek 2. Paris Katliamını kınadı.

Kadınlar ve gençlerin yoğun olarak katıldığı eylemde binlerce kişi Jin Jiyan Azadî sloganları atıldı.

Eylemde konuşan KCDK-E Eş Başkanı Zübeyde Zümrük, Paris katliamlarının Kürt kadınlarını ve Kürt halkını sindirme amaçlı gerçekleştirildiğine dikkat çekerek “Katliamların hesabını sormazsak bu yaşam bize haramdır. Sonuna kadar bu katliamların aydınlatılması için mücadele edeceğiz” dedi.

Katledilen Evîn Goyî’nin hedef alınmasının tesadüfi olmadığını dile getiren Zümrüt, DAİŞ’e karşı mücadelede ederek insanlığı DAİŞ’ten koruyan Evîn Goyî^nin Avrupa’da korunamamasına dikkat çekti.

Eylem “Jin Jiyan Azadî” ve “Biji Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.

STRASBOURG

Kürtler ve dostları, Evîn Goyî, Mîr Perwer ve yurtsever Abdurrahman Kızıl’ın katillerinden hesap sormak için, Fransa'nın Strasbourg kentinde miting duzenledi. Zin Kadın İnisiyatifi'nin çağrısıyla Strasbourg Garı önünde düzenlenen mitinge Saint - Avold ve Mulhouse'da yaşayan yurtseverler ve Kürt halkının dostları da katıldı.

Yapılan konuşmalarda ortaya çıkan bilgiler ışığında katil profiline bakıldığında katliamın bilinçli şekilde Kürt halkına yöneldiği ifade edildi.

Paris'te 10 yıl arayla işlenen katliamların tesadüfi olmadığının altı çizilen konuşmalarda katliamların temel amacının Kürt halkının özgürlük mücadelesini bertaraf etmek, devrimci Kürt Kadın mücadelesi özelinde kadın devrimini boğmak olduğunun altı çizildi.

Katliamlara karşı Kürt halkının direnişle cevap olacağını dile getirilen konuşmalarda adalet mücadelesinin özgürlük saglanincaya kadar süreceği belirtildi.