TJK-F ve CDK-F: Paris katliamlarının hesabını soralım

TJK-F ve CDK-F, Paris katliamlarının hesap sorulması ve Kürtlerin tehdit ve öldürülmesinin sona ermesi için 23 Aralık günü Paris'te düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı yaptı

Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) ve Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt Kadın Hareketi’nin öncülerinden Evîn Goyî (Emine Kara), Sanatçı Mir Perwer (Mehmet Şirin Aydın) ve yurtsever Abdurrahman Kızıl’ın katledilmesinin yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi. 

Katliamın gerçekleştiği Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’nde yapılan açıklama Kürtçe, Türkçe ve Fransızca yapıldı.

Basın açıklamasına CDK-F Diploması Sözcüsü Berivan Firat, CDK-F Divan Eşsözcüsü Abdullah Ülmez, KCDK-E Divan Eşsözcüsü Murat Ceylan ve  TJK-F Sözcüsü Cemile Eminoğlu katıldı.

'KATLİAMLARA KARŞI MÜCADELENİN SONUCU ÖZGÜRLÜK OLACAK'
Türkçe açıklamayı yapan CDK-F Divan Eşsözcüsü Abdullah Ülmez, şunları kaydetti: 

"9 Ocak 2013'te, Fransa'nın başkenti Paris'te, PKK'nın kurucularından Sakine Cansız ve Paris'teki KNK temsilcisi Fidan Doğan ile gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez, Türk istihbaratı MİT tarafından öldürüldü. Bu katliamın onuncu yıl dönümünde, Kürt düşmanları tarafından, Fransız devletinin adaletsizliğinden cesaret alan terörist güçler tarafından, 23 Aralık 2022'de Evin Goyi, Mir Perwer ve Abdurrahman Kızıl şahıslarında yeniden bir katliam gerçekleştirildi. İlk katliamın onuncu yıl dönümünde, Fransız adaleti ve politikası bu durumu tarihe yazdı. IŞİD'in barbarlığından dünyayı kurtaran Evin, dünyanın gözü önünde bu şekilde öldürüldü. Bu katliamda, Önder Apo'nun felsefesiyle yaratılan ve Evîn'in eylemleriyle 'Jin Jiyan Azadî'nin adımlarını atan özgür kadın, Abdurahman'ın inatçı ve kutsal vatanseverliği ve Mir Perwer'in sesiyle Kurdistan kültürü, işgalcilere karşı direnişte hedef alındı. Ancak, Kürtlerin ve Kürt dostlarının düşmanlarının hesaplarını bozan Sara, Rojbîn, Ronahî, Evîn, Abdurrahman ve Mir'in tutumlarını görenler oldu. Kürt halkı ve Kürt dostları, Önder Apo'nun direnişinin ve Kurdistan'ın mücadelesinin sesi oldu.

Paris katliamlarının birinci ve 11'inci yıl dönümlerinde, Fransız devletine, katillerin işbirlikçisi olarak tarihe geçmemek istiyorsa, Türk devletine karşı acilen bir duruş sergilemesi ve Kürtlerin öldürülmesini durdurması çağrısında bulunuyoruz. Özellikle faşist Türk devleti ve Kurdistan topraklarını işgal edenler, Avrupa'da demokratik çalışmalarını yürüten Kürt örgüt ve siyasetçilerini suçlayarak onları ya öldürüyor ya da tehdit ediyor. Bu nedenle, Avrupa devletlerine özgürlük ve demokrasi değerlerine sahip çıkmalarını, Kürt halkının meşru mücadelesini kabul etmelerini ve desteklemelerini tekrar hatırlatıyoruz. Faşist Türk devleti ve Kürt düşmanı tüm devletler, bugün bizi öldürüyorsa, yarın Charlie Hebdo ve Bataclan örneklerinde olduğu gibi sizi de öldürebilir.
'Önder Apo'ya Özgürlük, Kurdistan'a Çözüm' adımının 74 ülkede Kürt dostları tarafından başlatıldığı bu yılda, bu katliamlara karşı mücadelemiz özgürlük yolunda sonuçlanacak ve şehitlerimizin mirası olacaktır.

Paris katliamlarının hesap sorulması ve Kürtlerin tehdit ve öldürülmesinin sona ermesi için genel kamuoyuna, dostlarımıza ve kendi halkımıza saygıyla çağrıda bulunuyoruz."

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"23 Ocak 2023'te saat 11'de Paris Gare du Nord'da Kurdistan bilgi bürosunun önünde Fransa'daki halkımızla birlikte şehitlerimiz Evin Goyi, Abdurrahman Kızıl ve Mir Perwer'i anacağız.

TJK-F ve CDK-F olarak, Paris katliamlarının soruşturulması ve hesap sorulması çalışmalarına başlıyoruz."