GÖRÜNTÜLÜ

Xakurkê şehitlerinin kimlikleri açıklandı

Şehit 3 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Apocu yaşam tarzını esas alarak en zorlu görevleri rahatlıkla yerine getirmenin gururunu yaşadılar” dedi.

ŞEHİT AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit gerillalara ilişkin şunları belirtti:

"Amed, Fırat ve Fedakar yoldaşlarımız Xakurkê bölgesine yönelik farklı tarihlerde gerçekleşen düşman saldırılarında şehadete ulaştılar.

Apocu Hareket’in Kurdistan’da başlattığı özgürlük mücadelesini kendileri ve halkımız için umut ışığı olarak gören Amed, Fırat ve Fedakar yoldaşlarımız, bu kutsal mücadelede yer alarak tarihi görevlerine sahip çıktılar. Kurdistan’da toplum kırıma maruz kalan ve her türlü insanlık dışı uygulamayı gören halkımızın yegane kurtuluş yolu olan partimiz PKK’nin fedai militanları Amed, Fırat ve Fedakar yoldaşlarımız düşmanın tüm saldırılarına verilecek en büyük cevabın gerillalaşmak olduğuna inandılar ve gerilla saflarına katıldılar. Mücadele yaşamlarının her anına önemli başarılar sığdıran yoldaşlarımız, ayırım gözetmeksizin her çalışmada büyük bir emek verdiler. Apocu yaşam tarzını esas alarak en zorlu görevleri rahatlıkla yerine getirmenin gururunu yaşadılar. Yaşamdaki mütevazı, olgun ve samimi yoldaşlıkları ile örnek birer militan olmayı başardılar. Şehitler çizgisinde yürüyerek Hareketimizi zafere ulaştırmak ve şehit yoldaşlarımıza layık olmak için tereddütsüz bir mücadele sergileyerek halkımızın özgürlük tarihindeki yerlerini aldılar. Sahip oldukları yüksek maneviyat ve anlam dünyalarındaki derinlikle yoldaşlarına güç ve moral kaynağı olan yoldaşlarımız, coşkulu katılımları ile her alanda devrimci görevlere sahip çıktılar.

Amed, Fırat ve Fedakar yoldaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyor, bu değerli Apocu militanların anılarını, özlemini duydukları özgür Kurdistan’da yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Amed Efrîn
Adı Soyadı: Zeki Hasan
Doğum Yeri: Efrîn
Anne – Baba Adı: Zeynep – Muhammed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Temmuz 2024 / Xakurkê

 

Kod Adı: Fırat Sêrt
Adı Soyadı: Mehmet Selçuk
Doğum Yeri: Sêrt
Anne – Baba Adı: Asya – Haci Gurî
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Temmuz 2024 / Xakurkê

 

Kod Adı: Fedakar Yadigar
Adı Soyadı: Mücahit Önal
Doğum Yeri: Mûş
Anne – Baba Adı: Yadigar – Selahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Temmuz 2024 / Xakurkê

 

AMED EFRÎN

Amed yoldaşımız, Efrîn’in Cindirêsê ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya gözlerini açtı. Derin yurtseverliğin yaşandığı ve binlerce Kürt gencinin Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılım yaptığı bir ortamda kendi değerlerine bağlı bir ailede büyüyen yoldaşımız, Hareketimizi erken yaşta tanıma fırsatı buldu. Kürt kültürü ve geleneklerine göre yetişerek derin bir bilinç kazandı. Kürtlüğün ve öz değerlerinin farkında olan yoldaşımız küçük yaşta duyduğu, gerillanın kahramanlık hikayelerinden etkilenerek çocukluk hayallerine gerilla olmayı da sığdırdı. Önderliğimizin büyük emekleri ile Rojava halkımızda açığa çıkan yurtseverlik bilinci Amed yoldaşımızın bulunduğu alana da yansıdı. Rejim okullarına altı yıl giden yoldaşımız, rejimin halkımıza yaptığı zulmü ve baskıları gördükçe öfkesini büyüttü. Her Kürt genci gibi erken yaşta düşman gerçekliğini yaşadı. Halkımıza ve Hareketimize dayatılan inkar ve imha politikalarının halkımızdaki toplumsal reflekslerin artmasına vesile olduğunu gören yoldaşımızın kendisi de bazı çalışmalarda yer almak istedi. Büyük fedakarlık ve bedellerle mücadele eden gerillaya karşı hayranlık besleyen Amed yoldaşımız, ilkin halk çalışmalarında yer aldı. Halkımızın ağır bedeller vermeyi göze alarak Hareketimize olan bağlılığını sürdürmesine şahitlik eden yoldaşımız çalışmalara daha sıkı sarıldı. Arayışlarını derinleştiren yoldaşımız, yurtsever devrimci çalışmalarda aktif bir şekilde yer almak istedi. Onurlu her Kürt genci gibi halkımızın özgür Kurdistan istemine cevap olmanın yolunun aktif bir mücadeleden geçtiğini farkına vardı. Yurtsever devrimci gençlik çalışmalarında Hareketimizi daha yakından tanıma fırsatı bulan yoldaşımız, sistemin gençlik ve toplumumuz üzerinde yaratmak istediği köleleştirme politikalarının farkındalığıyla çalışmalara büyük bir ciddiyet ve hassasiyetle yaklaştı. Hareketimizin başlattığı Devrimci Halk Savaşı’nda gelişen kahramanlık destanlarından etkilenen Amed yoldaşımız, 2012 yılında özgürlük saflarına katılım kararı vererek özellikle Bakurê Kurdistan’da yaşanan savaşta yer almak istedi.

2012 yılında Medya Savunma Alanları’nda yeni savaşçı eğitimine dahil olan yoldaşımız Kurdistan dağlarının heybeti karşısında büyülendi. Eğitimlere moralli katılım gösteren yoldaşımız eğitimlerle kısa sürede gerilla yaşamına uyum sağladı. Daha önce hiç dağ tecrübesi olmayan yoldaşımız dağ yaşamında herhangi bir zorlama yaşamadı. Eğitim sürecini bir fırsat olarak değerlendirerek özellikle okuduğu Parti materyalleri ile derin yoğunlaşmalar yaşadı. Gerillanın yoldaşlık ilişkilerinden büyük güç alan ve eğitimlerde kendini daha iyi tanıma imkanı bulan Amed yoldaşımız, başarılı bir şekilde eğitimini tamamladıktan sonra Medya Savunma Alanları’nda pratik çalışmalara dahil oldu. Bulunduğu alanda kısa sürede pratik çalışmalarda tecrübe kazanan yoldaşımız, dürüst ve doğal kişiliği ile yoldaşlarının saygısını kazandı. Birçok çalışmada emeği olan yoldaşımız, daha çok ideolojik anlamda derin yoğunlaşmalar yaşadı. Okuduğu Parti materyallerini ve öğrendiklerini kişiliğinde temsil etmesi gerektiğinin bilincinde olan yoldaşımız, her zaman Parti çizgisinin sarsılmaz bir savunucusu olmayı başardı. İşgalcilerin ve DAİŞ çetelerinin Ortadoğu ve Kurdistan’da yapmak istediği soykırıma karşı hem askeri hem de ideolojik anlamda yetkin bir gerilla olması gerektiğini bilerek her anlamda kendini daha zorlu koşullara hazırladı. Duruşu ile güven veren yoldaşımız birçok çalışmayı da layıkıyla yerine getirdi. Düşmana darbe vurma arayışı her zaman olan yoldaşımız düşmanın Rojava Özgürlük Devrimi’ne saldırıların olduğu bir dönemde sıcak savaş alanlarına geçmek istedi. Fakat yaşanan bir aksilikten dolayı Suriye rejim güçlerine esir düştü. Bir yıl rejim zindanlarında esir kalan yoldaşımız kaldığı süre boyunca derin yoğunlaşmalar yaşadı. Apocu ideoloji ile kendini güçlendirerek zindandan çıktıktan sonra tekrardan yüzünü özgür dağlara döndü. Bir devre ideolojik eğitim gören Amed yoldaşımız eğitimlerde özellikle Önderliğimizin kişilik çözümlemelerini okuyup kişiliğini sistemin tüm etkilerinden arınmak istedi. Apocu bir militanın sisteme karşı net ve kesin bir kopuşu yaşaması gerektiğini bilerek kişiliğinde olumlu gelişmeler gösterdi. Disiplinli yaşamı ve şehitlere bağlı kişiliği ile derin yoğunlaşmalar yaşayan yoldaşımız eğitimini başarılı bir şekilde bitirdi. Amed yoldaşımız daha sonra Xakurkê bölgesinde çalışmalara dahil oldu. Xakurkê bölgesinin birçok alanında emek veren yoldaşımız, yeri geldi savaş tünellerinin hazırlığında yeri geldi alt yapı çalışmalarında verdiği emekle yoldaşlarına yardımcı oldu.

İşgalci TC devletinin Xakurkê bölgesine dönük başlattığı işgal saldırısında en ön safta düşmana ağır darbeler vuran Amed yoldaşımız Temmuz ayında gerçekleşen düşman saldırısında şehitler kervanına katıldı. Amed yoldaşımızın bizlere bıraktığı mücadele bayrağını zaferle dalgalandırma sözümüzü yineliyor ve tüm şehitlerimizin anısını her daim yaşatacağımızı belirtiyoruz.

 

FIRAT SÊRT

Fırat yoldaşımız, Sêrt’in Berwarî ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Ailesinin bu özelliğinden dolayı geleneklerine ve kültürüne göre bir şekillenme kazandı. Botan gibi yurtseverliğin derin yaşandığı bir coğrafyada çocukluk yıllarını geçiren yoldaşımız, partimiz PKK’yi erken yaşta tanıma şansını yakaladı. Yakın çevresi ve ailesinden dinlediği gerilla hikayeleri ile gerillaya hayranlık duyan yoldaşımız, gerilla olmayı hayal etti. Sömürge okullarına sekiz yıl giden yoldaşımız anadilini rahat konuşamamanın acısını her zaman çekti. Anadili ve sömürge okullarının dili olan Türkçe arasında her zaman çelişki yaşadı. Yaşadığı çelişkiler sonucunda asimilasyon yuvası olan TC okullarına gitmeme kararı verdi. Ailesine destek olmak isteyen yoldaşımız, emek vererek hem ailesinin hem yakın çevresinin saygısını kazandı. Bu emekçi özelliğini gerilla saflarında ise daha da büyüttü. Emeğin kutsallığı bilen ve emekle kazanılan her değerin ölümsüz olması gerektiğini düşünen yoldaşımız Önderliğimizin halkımıza verdiği emeği düşünerek bu kutsal mücadelede yer almak istese de bu kararını bazı nedenlerden dolayı ertelemek zorunda kaldı. Hareketimize ve halkımıza karşı saldırıların arttığı ve Kurdistan’da Devrimci Halk Savaşı’n yoğun olduğu bir dönemde yaşanan şehadetlerden derinden etkilenen yoldaşımız halkımızın kazanımlarını canı ile savunan gerillaya karşı kendini her zaman borçlu hissetti. Önderliğimizin Demokratik Konfederalizm projesi ve demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmasının yaşam bulduğu Rojava alanında devrim sürecinde Hareketimizin başlattığı seferberlik ruhuna göre hareket eden yoldaşımız, tarihi görevler üstlenme zamanı geldiğini düşündü. Kobanê Direnişi’nin yaşandığı bir dönemde gerilla saflarına katılma kararı veren yoldaşımız, bu katılımı ile hem DAİŞ çetelerine hem de işgalci TC devletine verilecek en iyi cevabın bilincinde oldu.

2014 yılında yüzünü Kurdistan dağlarına dönerek çocukluk hayali olan gerilla yaşamına ilk adımını attı. Medya Savunma Alanları’nda yeni savaşçı eğitimi gören Fırat yoldaşımız, eğitimlerdeki sade katılımı ile yoldaşlarının dikkatini çekti. Gerilla yaşamına her geçen gün daha fazla alışarak ve hiçbir zorluğu kendine gerekçe yapmayarak kısa sürede dağ koşullarına da motive oldu. Eğitimlerde yeni öğrendiği her bilgiyi hiç unutmamak için yaşamın her anına eğitim gibi yaklaştı. Askeri eğitimlerdeki öğrenme arzusu ve düşmana olan öfkesi kısa sürede yetkinlik kazanmasına yardımcı oldu. Eğitim sürecinde düşmanın saldırılarına ancak yetkin bir gerilla olarak cevap olunacağı bilincinde olan yoldaşımız, askeri ve ideolojik olarak daha da yetkin olması gerektiğinin farkına vardı. Başarılı bir şekilde eğitimini bitiren Fırat yoldaşımız Medya Savunma Alanları’nın farklı bölgelerinde çalışmalarda yer aldı. Yeni bir savaşçı olmasına rağmen çabucak gerilla yaşamına ve kurallarına motive olan yoldaşımız, ilk tecrübesini edindi. Emekçi ve fedakar kişiliği ile çalışmalarda yer aldı ve görevlerini eksiksiz yerine getirerek örgütsel tecrübeler de kazandı. Pratik tecrübe kazanan ve ideolojik anlamda kendini her zaman donanımlı kılmak isteyen yoldaşımız, yaşamda örgütsel tartışmalara öncülük etmek için çaba verdi. Partimizin şehitler partisi olduğunun farkında olarak her zaman şehit yoldaşlarının anısına layık olmayı amaç edindi. Şehit yoldaşlarımızın mücadelelerini örnek alan ve şehit yoldaşlarımıza layık bir mücadele yürütmeyi hedefleyen yoldaşımız bu yaklaşımı ile örnek bir Apocu militan olmayı başardı. Medya Savunma Alanları’nın farklı bölgelerinde görevler üstelenen yoldaşımız en son Xakurkê bölgesinde yer aldı. Şehîd Bêrîtan – Gülnaz Karataş yoldaşımızın teslimiyete karşı direnişi esas aldığı Xakurkê bölgesinde gerillacılık yapmanın gururunu yaşadı. Maneviyatı büyük olan böylesi bir alanda yer alan yoldaşımız savaşın sıcaklığını bilerek birçok çalışmaya katıldı. Bulunduğu her alanda verdiği emek ile anılan yoldaşımız savaşın en önemli boyutunun hazırlıktan geçtiğini bildi. İşgalcilerin Medya Savunma Alanları’na dönük başlattığı gerillayı tasfiye etme operasyonlarına karşı gerillanın Apocu irade ile destan yazdığı bir dönemde birçok konuda sorumluluklarını tereddütsüz bir şekilde yerine getirdi.

Apocu bir militan olarak yoldaşlarıyla direniş mevzilerinde yer alan Fırat yoldaşımız, 20 Temmuz 2024 günü gerçekleşen düşman saldırısında görevi başında iken şehitler kervanına katıldı. Fırat yoldaşımız son nefesine kadar inandığı değerler için savaşarak halkımızın mücadele tarihinde yerini aldı. Yoldaşları olarak Fırat yoldaşımızın belirlediği mücadele çizgisiyle zaferi kazanacağımızın sözünü tekrarlıyor ve tüm şehitlerimizin özlemi olan özgür Kurdistan gerçekleştireceğimiz belirtiyoruz.

 

FEDAKAR YADİGAR

Fedakar yoldaşımız, Kurdistan tarihinde Ferzende Beg ve Seyitxanê Kerr gibi birçok kahramanı yetiştiren Muş’ta yurtsever bir ailede dünyaya gözlerini açtı. Tarihi direnişler ve kahramanlıklarla dolu bir ortamda büyüyen yoldaşımız, Kürt kültürü ve geleneklerine göre yetişti. Yaşadığı bölgede yurtseverlik bilincinin yaygın ve Kurdistan Özgürlük Hareketi’ne katılımların olması Fedakar yoldaşımızın erken yaşta Partimiz PKK’ye sempati duymasına vesile oldu. TC devletinin asimilasyon okullarında liseye kadar okuyan yoldaşımız, yaşı ilerledikçe sistemin halkımızın geleceği olan gençliği yozlaştırma ve özünde koparma politikalarının farkına vardı. Gençliğin devrimlerin katalizör gücü olduğu ve ezilen halkların umudu olarak öncülük rolünü üstlendiğini bilerek yurtsever devrimci gençlik çalışmalarında yer alma kararı verdi. 2012 yılında Hareketimizle ilişkilenen Fedakar yoldaşımız yurtsever devrimci gençlik çalışmalarında Partimizi daha yakından tanıma fırsatı buldu. Önderliğimizin ‘’Genç başladık genç başaracağız’’ şiarını kendine rehber edinen yoldaşımız, büyük bir heyecanla çalışmalarını yürüttü. Her geçen gün daha iyiye odaklanan ve yaşanan savaş sürecinde yüklendiği sorumlulukları yerine getirmek isteyen yoldaşımız, derin sorgulamalar yaşadı. DAİŞ çetelerinin Rojava ve Şengal’de TC devletinin desteği ile halkımıza uygulamak istediği soykırıma karşı gerillanın insanlık tarihinde görülmemiş bir tarzda kahramanlık destanları yazması Fedakar yoldaşımızı derinden etkiledi. Tarihi Kobanê Direnişi’nde Hareketimizin seferlik ruhunun gereklerini yerine getirerek ve büyük bedeller vererek Kobanê’yi özgürleştirmesi, yoldaşımızın arayışlarına cevap oldu. Bakurê Kurdistan’da yaşanan Özyönetim Direnişi sürecinde yaşanan vahşetin intikamını almak isteyen yoldaşımız, 2015 yılında Bakurê Kurdistan üzerinden gerilla saflarına katıldı.

Yeni savaşçı eğitimine dahil olan Fedakar yoldaşımız, eğitimlerde öğrendiklerini yaşamsallaştırmak istedi. Dağ koşullarına ve gerillanın kolektif yaşamına kısa sürede adapte oldu. Derslerdeki istekli katılımı sayesinde birçok konuda yetkin bir gerilla olmayı başardı. Daha önce yurtsever devrimci gençlik çalışmalarında kazandığı örgütsel tecrübe sayesinde ideolojik derslerde edindiği bilgilerle kendini zenginleştirdi. Eğitimini büyük bir özgüvenle bitirdikten sonra Xakurkê bölgesine geçen yoldaşımız, burada birçok çalışmada yer aldı. İstekli, moralli ve heyecanlı katılımı ile pratik çalışmalara dahil olan yoldaşımız, eğitimden aldıklarını yaşamda pratikleştirmek istedi ve bu tutumunda her zaman ısrarcı oldu. Yoldaşlarının pratik tecrübesinden yararlanan ve eğitimlerine büyük önem veren yoldaşımız, yaşamdaki mütevazi ve coşkulu katılımı ile en zorlu görevlerini yerine getirmede bir zorlanma yaşamadı. Yoldaşlık ilişkilerindeki güçlü bağı, kendini ve yoldaşlarını eğiten duruşu ile bulunduğu her alanda sözü dinlenen Apocu bir militan oldu. İşgalci TC devletinin Bakurê Kurdistan ve Medya Savunma Alanları’nda gerillayı tasfiye etme amacıyla yaptığı operasyonlara karşı yetkin bir gerilla olarak darbe vuracağı günü bekledi. Savaşın soğukkanlı bir duruş, büyük bir cesaret ve en önemlisi Apocu irade ile kazanılacağını bilerek yaşamın her anında kendini eğitti. Dürüst, samimi ve Apocu özgürlük değerlerine bağlı, zafere kilitlenen kişiliği ile hakikat arayışını her şart altında derinleştirerek devam ettirdi. Emeği ve moralli katılımı ile tanınan Fedakar yoldaşımız, şehit yoldaşlarının intikamını alacağı günler için her zaman kendini hazırladı. Şehitlere layık olma çabasında olan yoldaşımız, Medya Savunma Alanları’nda kimyasal gazlarla şehit olan yoldaşlarımızın hayallerinin takipçisi olarak mücadelesini büyüttü.

21 Temmuz 2024 günü Xakurkê bölgesinde gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşan Fedakar yoldaşımız, Xakurkê bölgesinde verdiği emek ve savaşa hazırlık döneminde gösterdiği çabaları ile anılacaktır. Fedakar yoldaşımızın canı pahası koruduğu Kurdistan topraklarını özgürleştirme sözümüzü tekrarlıyor ve şehitlerimizin anısını yaşatacağımızı belirtiyoruz."