GÜNDEM 17 EYLÜL 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KJK Yürütme Konseyi Üyesi Çiğdem Doğu, normalleştirilmeye çalışılan katledilmelerin tümüne Jin Jiyan Azadî serhildanlarıyla cevap verilmesi gerektiğini vurguladı; 10 Ekim'de başlatılan hamle için de, "Önder Apo'nun isyan ve inşa ruhuyla büyütelim" dedi.

- Özellikle 2021 yılının nisan ayından beri süren gerilla direnişleri, kendine özgü bir savaş karakteri kazandı. Gerilla komutanları bunu, "ilk defa aynı savaş mevziisinde bu kadar uzun soluklu direnişlerin gelişmesi" olarak tanımladı. Gerilla direnişlerinden bazı örnekleri Amargi Arhat Ba yazdı

- Hêvî Mîrzo, “Devrime hizmet etmek ve onu büyütmek için Rojava Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirerek kendi topraklarımda halkıma ve devrime hizmet edeceğim. Şehit babamın izinden yürüyeceğim” dedi.

- Wan'ın Şax (Çatak) ilçesinde 4 bin 500 dekarlık yayla ve meraların Şirnex'te yaşayan koruculara tahsis edilmesine dair açılan davada araziyi keşif kararı alındı. Ancak arazi, 'Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edilerek keşif iptal edildi.

- AKP iktidarı, 2013’ten itibaren ilişkilerinin bozulduğu Mısır ile Doğu Akdeniz ve Libya’da da bölgesel çıkar çatışmalarına girdi.