13 Kasım katliamlarıyla bağlantılı bir çete Avusturya’da tutuklu

Fransa’da geçtiğimiz 13 Kasım’da DAİŞ çetelerinin yaptığı saldırıyla bağlantılı olan bir kişinin daha Avusturya’da tutuklu olduğu bildirildi.

Temmuz ayında Belçika’nın başkenti Brüksel’de yakalanan Abid Tabaouni adlı bir Faslı mülteci, Avusturya’nın Salzburg kentindeki bir kampta kaydı olduğu için bu ülkeye iade edilmişti. Bu kişinin daha önce aynı kentteki bir mülteci kampında Aralık 2015’te yakalanan ve sonrasında Fransa’ya teslim edilen Adel Haddadi ve Mohammed Osman ile bağlantısının olduğu düşünülüyor.

Haddadi ve Osman adlı iki kişi Fransa’ya teslim edilmiş ve bu kişilerin 13 Kasım 2015’teki Paris ve Stade de France katliamını yapan DAİŞ üyeleriyle bağı olduğu tespit edilmişti. Haddadi ve Osman’ın geçtiğimiz yıl Türkiye üzerinden Yunanistan’ın Leros adasına geçtikleri biliniyor.  Katliamı düzenlenen intihar saldırganlarının da aynı dönemde Leros adasından Avrupa’ya geçtikleri ortaya çıkmıştı.

Son verilen bilgilere göre, Abid Tabaouni adlı Faslı mülteci ile 13 Kasım katliamcılarıyla bağı tespit edilen Adel Haddadi ve Mohammed Osman arasında da bağ olması ihtimali oldukça yüksek.