AB nüfusu göçler sayesinde arttı

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından yayınlanan yeni verilere göre, AB’nin nüfusu 2015 yılında 1,8 milyon artarak 510 milyon 100 bin civarına yükseldi.

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından yayınlanan yeni verilere göre, AB’nin nüfusu 2015 yılında 1,8 milyon artarak 510 milyon 100 bin civarına yükseldi. Ancak bu artışta geçtiğimiz yıl yapılan 1 milyon 200 bin civarındaki iltica vaşvurusu ile diğer göçler etkili oldu.

Aynı verilere göre, 2015 yılında 28 AB ülkesinde 5,1 milyon yeni doğum kaydedilirken, yaşamını yitirenlerin sayısı ise 5,2 milyonu buldu.

Eurostat verileri, özellikle iltica başvurularının AB nüfusunu dengede tutma ve artmasında rol oynadığını gösteriyor. Geçtiğimiz yıl AB’ye gelen mülteciler ve diğer göçmenler ile ülkelerine geri dönenler arasındaki fark 1 milyon 897 bin oldu.

AB içerisinde doğumların ölümlerden fazla olduğu ülkelerin başında ise İrlanda, Fransa, Büyük Britanya ve İsveç geldi. En düşük doğum oranları ise İtalya, Portekiz ve Yunanistan olurken, ölüm ve doğum oranları arasındaki farkın ekside olduğu ülkeler ise Bulgaristan, Hırvatistan, Romanya, Litvanya ve Letonya oldu.