ABD’de bu sefer de mahkeme binasında saldırı

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) geçtiğimiz hafta yaşanan silahlı saldırılardan sonra dün de bir mahkemede silahlı saldırı yaşandı.

Michigan eyaletine bağlı St. Joseph’de bir mahkeme binasındaki saldırıda 2 adli görevli yaşamını yitirdi. Olayda bir şerif yardımcısının da aralarında olduğu çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilirken, saldırganın polis tarafından öldürüldüğü duyuruldu.

Saldırının nedenlerine ilişkin bilgi edinilemezken, mahkeme binasında kontrolün sağlandığı bildiriliyor.

Michigan’daki saldırganın geçtiğimiz Perşembe günü Dallas’ta 5 polisin öldürülmesiyle sonuçlanan saldırıdan ‘esinlenip esinlenmediği’ ise araştırılıyor.

ABD’de geçtiğimiz hafta Salı ve Çarşamba günü iki ayrı olayda iki siyahi polis tarafından öldürülmüş, olaylardan birinde siyahi vatandaşın vurulma anı eşi tarafından kameraya alınmıştı. Büyük yankı yaratan olayın ardından Perşembe günü Dallas’ta 5 polis öldürülmüş, saldırganın ise öldürülmeden önce ‘hedefinin sadece beyaz polisleri öldürmek olduğunu’ söylediği iddia edilmişti.

ABD’de her yıl 30 bin kişinin silahlı saldırılarda öldürüldüğü biliniyor. Başkan Barack Obama ve Demokratların önemli bir kısmı ülkedeki silah edinme şartlarının ağırlaştırılmasından yana iken, Cumhuriyetçiler buna karşı çıkıyor.