ABD Dışişleri Bakanı’nın Avrupa-Rusya turu yarın başlıyor

Rusya ve NATO arasındaki ilişkilerin gerginleştiği bir dönemde ABD Dışişleri Bakanı’nın Avrupa ve Rusya turuna çıkacağı duyuruldu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bakan John Kerr’nin ilk olarak Fransız Devrimi kutlamalarına katılmak üzere Fransa’nın başkenti Paris’e geleceği belirtildi. Yarın Paris’te olacak Kerry, Perşembe günü François Hollande ile birlikte Bastille Meydanı’ndaki kutlamalara katılacak.

Kerry’nin Paris’ten sonra ise Suriye, Ukrayna ve Dağlık Karabağ krizlerini görüşmek üzere Rusya’nın başkenti Moskova’ya gitmesi planlanıyor. Kerry’nin 14-15 Temmuz’daki Moskova ziyaretinin ardından 15-17 Temmuz’da Lüksemburg, 17-18 Temmuz’da ise Britanya’nın başkenti Londra’da görüşmelerde bulunacağı da kaydedildi.

Öte yandan ABD ve Rusya’nın DAİŞ ve El Nusra çetelerine karşı ortak bir askeri operasyonuna ilişkin bilgiler teyit edilmedi. Bakanlık Sözcüsü John Kirby, ortak operasyona ilişkin alternatif ve önerilerin görüşülmeye devam ettiğini de belirtti.

ABD sadece El Nusra ve DAİŞ çetelerine karşı müdahaleden yana iken, Rusya diğer birçok çetenin hedeflenmesini istiyor.