ABD: İsim de değiştirse El Nusra teröristtir

ABD Rojava’da Kürt halkına yönelik katliamlarıyla bilinen El Nusra çetelerinin El Kaide’den ayrılma ve isim değiştirme kararının, bu çetelerin terörist grup olarak tanınmasına herhangi bir etkisinin olmayacağını duyurdu.

Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, El Nusra çetelerinin kararının çetelerin amaçlarında herhangi bir değişiklik anlamına gelmediğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby ise, “bu ayrılık kararı sonrasında eylem ve hedeflerinde herhangi bir değişim olacağını düşünmemiz için hiçbir neden yok” diye konuştu. Kirby, El Nusra’nın yeni adıyla da terörist olarak kabul edileceğini vurguladı.

Kurulduğu 2012 yılından itibaren Türk devletinin desteğini alarak Kürtlere yönelik katliamlara girişen El Nusra çeteleri, dün yaptıkları bir açıklamayla El Kaide’den ayrıldıklarını ve Fethu’ş Şam Cephesi adını aldıklarını duyurmuştu.

Çetelerin aldığı bu kararın kendisine destek veren Türkiye ve diğer bölge ülkelerine yönelik eleştirileri azaltmak ve batının desteğini almak amaçlı olduğu biliniyor.