Akdeniz’de çoğu kadın 22 mülteci yaşamını yitirdi

Akdeniz üzerinden İtalya’ya geçmek isteyen mültecilerin dramlarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Dün yapılan operasyonlarda 21’i kadın 22 mültecinin cenazesine ulaşıldı.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) tarafından yapılan açıklamada, 200’ü aşkını mültecinin bir plastik botla İtalya’ya gitmek üzere yola çıkarıldığı bilgisi verildi. Mültecileri taşıyan botun İtalya açıklarında battığının belirtildiği açıklamada, 21 kadın ve bir erkek mültecinin cenazesinin çıkarıldığı kaydedildi.

MSF açıklamasında olayın gelişimine ilişkin detay verilmezken, batan bottaki 200’ü aşkın mültecinin kurtarma gemilerine alınabildiği dile getirildi.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından verilen bilgilere göre, bu yılın başından 18 Temmuz Pazartesi gününe kadar Akdeniz üzerinden İtalya’ya gelen mültecilerin sayısı 79 bin 861 idi. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 83 bin 119 mülteci İtalya’ya gelmişti.

IOM verilerine göre, bu yılın başından bu yana Akdeniz’de yaşamını yitiren veya kaybolan mültecilerin sayısı 3 bini aşmış durumda.