Almanya’da 70 kanser hastasının öldüğü kliniğe soruşturma

Almanya’da şüpheli hasta ölümleriyle gündeme gelen ve kanser hastalarına ‘3-Bromopyruvat’ adlı preparatın verildiği bir klinik hakkında 70 ölümden dolayı soruşturma yürütülüyor.

Hollanda sınırındaki Niederrhein bölgesinde bulunan Brüggen Kanser Merkezi’nde (Krebszentrum Brüggen) yaşanan 70 kadar ölümün şüpheli olduğu bildiriliyor. Temmuz ayında ard arda yaşanan bazı ölümlerden sonra harekete geçen Krefeld Savcılığı’nın yaptığı soruşturmada, kanser hastalarının 3-Bromopyruvat’ adlı preparat nedeniyle mi öldüğü araştırılıyor.

Henüz üzerinde net bir araştırma olmayan ve sadece hayvanlarda denenen preparatın ilaç olarak kullanımına dair yasal bir izin de yok.

Savcılık konuya ilişkin detaylar vermezken, Temmuz sonunda ölen üç kanser hastasına ölümlerinden önce 3-Bromopyruvat’ adlı preparatın verildiği biliniyor.

Ölüme sebebiyet vermekten soruşturma açan savcılığın, Brüggen Kanser Merkezi’nde tedavi gördükten sonra yaşamını yitiren bireylerin cenazeleri üzerinde otopsi yapılmasını istediği bildiriliyor. WDR televizyonu, tüm hastaların dosyalarının incelendiğini ve 3-Bromopyruvat’ın ölümlere yol açıp açmadığının inceleneceğini duyurdu.

Krebszentrum Brüggen’de tedavi görenlerin büyük çoğunluğunun Hollanda’dan gelen hastalar olduğu bildiriliyor.