Almanya’dan Erdoğan’ın kurumuna 700 bin Euro destek!

Almanya’da Erdoğan rejiminin bir şubesi çalışan Türk diyanet kurumuna bağlı DİTİB’e Merkel hükümetinin geçtiğimiz yıl 724 bin Euro para desteğinde bulunduğu ortaya çıktı.

Erdoğan rejimin bir şubesi gibi çalıştığı herkesçe bilinen Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB)’e yönelik geçtiğimiz yıl açılan soruşturmalara rağmen Merkel’in başbakanlığındaki federal hükümet ise bu kurumla ilişkisini hiç aksatmadan sürdürmüş.

Aynı şekilde geçtiğimiz ay açıklana ülkenin Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın yayınladığı 2017 yılına ait raporda da Alman istihbaratı tarafından izlendiği ortaya çıkan DİTİB’e yönelik maddi destek aynı yıl kaldığı yerden devam ediyor.

DİTİB’e ilişkin yeni bilgiler, Federal Meclis’te Hıristiyan demokratlar/ sosyal demokratlar hükümetine karşı ana muhalefet partisi konumunda olan aşırı popülist Almanya İçin Alternatif (AfD)’in göçmen kuruluşlarına verdiği maddi desteğe ilişkin soru önerisine verilen yanıtta ortaya çıktı. Buna göre 2017 yılında DİTİB’e toplam 724.911 Euro para yardımı yapıldı.

ERDOĞAN ALMANYA’DAKİ PROPAGANDASINI BELEŞE GETİRDİ!

Almanya’daki 900’e yakın camisiyle Türk diyanet kurumuna bağlı çalışan DİTİB’e verilen destek neredeyse ülkede yaşayan bütün Müslümanları temsil etmeyi hedefleyen Müslüman Konseyi’ne yakın. Aynı yıl Müslüman Konseyi’ne toplam 914 bin Euro para verildi.

Ayrıca Merkel hükümetinin 2017’deki gibi 2018 yılı içinde de DİTİB'e yüksek miktarda bütçe ayırdığı ifade edildi. Değişik federal bakanlıkların 2012 yılından bu yana DİTİB'e en az 6 Milyon Euro para yardımında bulunduğu belirtiliyor.

DİTİB bu paralarla sözde "uyum projeleri" yürüttüğünü öne sürürken, DİTİB'in camii, dernek ve okullarda nasıl bir faaliyette bulunduğu konusu uzun bir süredir Alman kamuoyu ve medyasının gündemindeydi. Erdoğan rejimi ile Merkel hükümetinin arasının kötü olduğu 2017 yılı başında DİTİB'li imamların nasıl camilerde vaaz adı altında Erdoğan propagandası yaptığı ve din derslerinde çocukları nasıl ispiyonculuğa zorladığı belgeleriyle yayınlanmıştı.

DİTİB’İN CAMİİLERİNDE ‘FETİH SÜRESİ’ OKUTULUYOR

2017 yılı başında DİTİB üyesi bazı imamlar hakkında açılan soruşturmada hiç yol kat etmeyen federal savcılık, geçtiğimiz Aralık ayında dosyanın kapatıldığını bildirmişti. Soruşturma dosyası 19 DİTİB görevlisi hakkında yürütülüyordu.

Bu yılın başında ise Türk devletinin Efrîn’e yönelik başlattığı saldırılar sırasında Türk Diyanet’i gibi DİTİB’e de talimatlar gönderildiği ortaya çıkmıştı. Türkiye’nin Berlin’deki Büyükelçiliği’nde görevli Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Fuat Çandır açıkça sosyal medya hesabı üzerinden camilerde “Zafer için askerlerimize dua edin” talimatı vermişti.

Aralarında federal hükümeti üyesi Alman politikacıların camilerde savaş propagandası yapılmasına izin verilmemesini talep ederken, NRW Eyaleti’nin Herford kentinde DİTİB’e ait bir camide yaşananlar, Nazi Almanyası döneminde “Hitler’in gençliği” görüntülerini akla getirmişti.

DİTİB’in kendi camiide organize ettiği bir etkinlikte yaşları 4 ile 7 arasında değişen bir grup Türk çocuğuna asker elbisesi giydirildi. Daha sonra da oyuncak silahlarla çocuklar ırkçı marşlar okudu. DİTİB daha sonra yaptığı iyi bir şeymiş gibi çocuklara ait görüntüleri sosyal medya hesaplarında yayınlattı. Ancak görüntüler Alman siyasetçiler arasında sert tepki toplayınca videolar internet ortamından kaldırıldı.