Almanya İçişleri Bakanlığı sınır kontrollerini uzatmadan yana

Almanya İçişleri Bakanı, 2015 yılında özellikle Avusturya sınırında sıklaştırılan sınır kontrollerinin süresinin yeniden uzatılabileceğini duyurdu.

Bavyera Eyalet Meclisi Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) ziyaretinde konuşan Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, geçtiğimiz yıl mülteci göçü sonrasında başlatılan sınır kontrollerinin süresinin uzatılması sinyali verdi. Kasım ayı ortalarında süresi dolacak sınır kontrollerinden elde edilen sonuçtan ve kontrollerin ‘yoğunluğundan memnun olmadığını’ söyleyen De Maiziere, bu kontrollerin yeniden uzatılacağını duyurdu.

Daha çok Avusturya sınırında yoğunlaşan kontrollerin ‘mevcut durumda’ gerekli olduğunu savunan Thomas de Maiziere, Schengen Antlaşması’na dahil olan ülkeler arasındaki kontrollerden yana olmadığını dile getirdi. De Maiziere, bunun için ise AB’nin dış sınırlarının ‘daha etkili’ kontrol edilmesi gerektiğini yineledi.

Geçtiğimiz yıl başlatılan sınır kontrolleri Mayıs ayında Thomas de Maiziere tarafından 6 aylığına uzatılmıştı. sınır kontrolleri konusunda Bavyera’da iktidar olan ve Başbakan Angela Merkel’in başında olduğu CDU’nun kardeş partisi olan CSU’nun yoğun baskıları söz konusuydu.