Almanya, İtalya ve Fransa güvenliğe daha sıkı sarılacak

Almanya, İtalya ve Fransa’dan Avrupa’daki güvenlik sisteminin ‘güçlendirilmesi’ yönünde ortak karar alındığı bildirildi.

İtalya’nın Napoli kenti açıklarındaki Giuseppe Garibaldi Uçak Gemisi’nde düzenlenen basın konferansına Başbakan Matteo Renzi ile birlikte Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel katıldı.

 ‘Avrupa daha güvenli olmalıdır’ mesajı verilen basın konferansında konuşan İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Avrupa’nın ‘zamanın sorunlarına çözüm olabileceğini’ savundu. Popülist siyasetçilerin ‘Avrupa’nın tüm sorunların kaynağı’ olduğunu savunduğunu söyleyen Renzi, kendilerinin bunun tersini düşündüklerini kaydetti.

Renzi, “Avrupa, gençliğimizin sahip olduğu en büyük şanstır. Güncel problemlerin bizlerin cesaretini kırmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

İSTİHBARAT VE POLİS BİRİMLERİNİN DAHA SIKI İŞBİRLİĞİ İSTENİYOR

Basın konferansında konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel ise, Avrupa’nın ‘iç ve dış güvenliği için birşeyler yapılması’ ve bu amaçla sınır güvenliğinin arttırılması gerektiğini savundu. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin istihbarat ve polis birimlerinin daha sıkı bir işbirliğine gitmesinin önemli olduğunu söyleyen Merkel, gençlerin sorunlarına yönelik çalışmaların önemine dikkat çekti.

Üçlü zirvede, Avrupa ülkelerindeki genç işsizliğiyle daha etkin mücadele edilmesi üzerine konuşulduğu  konferansta verilen detaylardan.

Zirvede ayrıca 23 Haziran’da AB’den çıkış kararı alınan Britanya sonrası birliğin pozisyonu üzerine tartışmaların yürütüldüğü de kaydedildi.