Avusturya: Türkiye’ye karşı ‘yumuşama’ iddiası yalan

Türk hükümetinin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki uygulamalarına karşı en sert tepkilerin geldiği Avusturya hükümetinden, tavır değişikliği iddialarına yalanlama geldi.

Başbakan Christian Kern’in ‘Türkiye’nin AB’ye üyeliğine karşı olduğu yinelendi.

Almanya’da yayın yapan Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin bugünkü sayısında, Avusturya’nın Türkiye’ye yönelik tavrını yumuşatma kararı aldığı iddia edilmişti. Gazetenin internetten duyurduğu ön haberinde, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakerlerine karşı tutum alan Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) üyesi Başbakan Christian Kern’in geri adım attığı savunulmuştu.

Avusturya Başbakanı adına yapılan açıklamada ise, Alman gazetesinin iddiası yalanlandı. Bir hükümet sözcüsü, ‘Türkiye’nin kesinlikle AB’ye üye ülke adayı olmadığı’nı yineledi. Hükümetin tutumunda değişiklik olmadığını savunan sözcü, Türkiye’nin sadece ekonomik ve güvenlik politikaları bağlamında ‘önemli bir partner’ olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin AB üyelik müzakereleri 2005 yılından bu yana devam ederken, birçok üye ülkede ne halkın ne de hükümetlerin AKP’li bir Türkiye’yi istemediği biliniyor.