Bangladeş’te fabrika yangında ölü sayısı artıyor

Bangladeş’te hafta sonunda bir gıda ve sigara ambalajı fabrikasındaki yangının bilançosu giderek ağırlaşıyor. Son bilançoya göre en az 31 kişi yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi de halen kayıp.

Cumartesi günü başkent Dakka’nın kuzeyindeki Tongi’deki bir ambalaj fabrikasındaki yangına ilişkin polisin yaptığı son açıklamaya göre, 31 kişi yaşamını yitirdi. Yangın sonrasında ulaşılamayan kişi sayısının ise 12 olduğu belirtildi.

Son yangınla birlikte ülkede birçok uluslararası şirket için iş yapan taşeron şirketlerin iş güvenliğindeki yetersizliği yeniden gündeme geldi. Cumartesi günü yangının olduğu fabrikanın yerel gıda üreticilerinin yanı sıra British-American Tobacco ile Nestle şirketleri için paket ve ambalajlar ürettiği biliniyor.

Olayda sorumluluğu olduğu gerekçesiyle yaşamını yitiren bir işçinin ailesi tarafından 8 yetkili hakkında dava açıldığı da öğrenildi.

Son olarak 2013 yılında çok sayıda konfeksiyon atölyesinin olduğu Rana Plaza adlı işhanı çökmüş ve bin 100’ün üzerinde kişi yaşamını yitirmişti.