Bavul turizmi için geldi, ilticacı diye mülteci yurdunda mahsur kaldı

İltica başvuruları nedeniyle son iki yıldır yoğun bir birikmenin olduğu savunulan Almanya’da ilginç bir olay meydana geldi.

 Ülkeye bavul turizmi kapsamında gelen bir Çinli, yanlışlıkla imzaladığı bir belge yüzünden iki hafta boyunca mülteci yurdunda mahsur kaldı.

Olay, Çin’den Almanya’ya alışveriş yapmak üzere gelen bir turistin cüzdanını kaybetmesiyle başladı. Heidelberg kentindeki polise başvuran Çinli turiste, burada hırsızlık şikayetinde bulunmak istemesine rağmen kendisine iltica başvurusu imzalatıldı.

İltica başvurusu imzaladığından habersiz olan Çinli turistin daha sonra pasaportuna ve vizesine el konulurken, Dortmund’daki bir mülteci kabul merkezine gönderildi. Çinli turist burada iki hafta geçirdikten sonra, Almanya’ya geliş amacı ancak internet üzerinden bir tercüme programı aracılığıyla anlaşıldı.

Çinli turistin yanlışlıkla mülteci diye iki hafta tutulduğu yurtta görev yapan Alman Kızılhaç yöneticilerinden Christoph Schlütermann, turistin yaptığı küçük bir hata nedeniyle kendisini içinden çıkılmaz bir esarete soktuğunu söyledi.