Belçika’da kısıtlamalar Mayıs ortasına kadar sürecek

17 Mart’tan bu yana sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı Belçika’da alınan önlemler, aşamalı olarak 11 ve 18 Mayıs tarihlerine kadar uzatıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belçika Başbakanı Sophie Wilmès, şimdiye kadar 6 bin 700 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Covid-19 salgınının yayılma hızının yavaşlatıldığını savundu.

Salgında vaka sayılarının artış hızının düşmesine rağmen bu durumun ‘kırılgan’ olduğunun altını çizen Sophie Wilmès, 17 Mart’tan bu yana uygulanan kısıtlamaların sürmesi gerektiğini vurguladı.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının en az 11 Mayıs’a kadar süreceğini duyuran Wilmès, yasakların aşamalı olarak 18 Mayıs’a kadar kaldırılacağını belirtti.

OKULLAR KISMİ OLARAK AÇILACAK

Belçika hükümetinin aldığı karara göre, ülkedeki okullar kısmi olarak açılacak. Anaokullarındaki derslere Mayıs sonuna kadar başlanmayacağı ülkede diğer üst okullarda ise ders veya diploma sınavlarının ehemmiyetine göre derslere başlanacak. İlkokul son ve ortaokul birinci sınıftan itibaren öğrenciler ders veya ebeveynlerinin çalışma durumuna göre derslere alınacak.

Ayrıca hem öğrenciler hem de öğretmenlere maske takma zorunluluğu getiriliyor.

11,4 milyon nüfuslu Belçika’da dün akşam itibariyle 6 bin 670 civarında kişi Covid-19’dan dolayı yaşamını yitirdi. Belçika, nüfusuna oranla en fazla ölümün yaşandığı ülkelerin başında geliyor.