Belçika’daki saldırıda ‘terörist’ şüphesi

Belçika’nın Charleroi kentinde dün kadın polislere palayla saldırdıktan sonra öldürülen kişinin radikal İslamcı olduğu düşünülüyor.

Charleroi kent merkezinde dün iki kadın polis memurunu palayla yaralayan bir kişi, polisler tarfından öldürülmüştü. Kentteki emniyet müdürlüğü karşısında yaşanan olayda saldırganın polislere saldırmadan önce tekbir getirdiği ve bu nedenle de saldırının DAİŞ veya diğer çetelerle bağlantılı olabileceği yorumları yapılıyor.

Olaya ilişkin RTL-TVI’ye konuşan Charleroi polisi sözcüsü David Quinaux, saldırganın olay yerine sırt çantasındaki bir palayla geldiğini söylerken, kadın polislerin yüzlerinde ağır yaralar oluşturduğunu belirtti. Quinaux, olaya müdahale eden üçüncü bir polisin saldırganı ağır yaraladığını belirtti.

Saldırgan daha sonra hastanede ölürken, olayda yaralanan polislerin hayati tehlikelerinin olmadığı kaydedildi.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Belçika Başbakanı Charles Michel, elde edilen ilk bilgilerin olayın bir ‘terörist saldırı’ olduğunu gösterdiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Jan Jambon ise, olay sonrasında ülkedeki güvenlik düzeyinin yeniden ele alınması için çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de 22 Mart’ta yaşanan havaalanı ve metro saldırılarında 32 kişi yaşamını yitirmişti. DAİŞ çetelerinin gerçekleştirdiği saldırılar sonrasında ülkedeki ‘terör tehdidi alarmı’ üçüncü seviyeye çıkarılmıştı.