Biden’e göre Trump seçimleri ertelemeye çalışıyor!

Demokratların 3 Kasım başkanlık seçimleri adayı Joe Biden, ABD Başkanı Donald Trump’ın kazanma şansını artırmak amacıyla seçimleri ertelemek için elinden geleni yapacağından endişe ediyor.

İnternet üzerinde bağış toplama sırasında açıklamada bulunan Joe Biden, “Size söyleyeceğim şeyi hatırlayın, öyle yada böyle seçimleri ertelemeye çalışacağını düşünüyorum” dedi.

77 yaşındaki eski Başkan Yardımcısı Biden, Trump’ın “kazanmak için tek yöntem” olarak seçimleri ertelemeyi düşündüğünü belirtti.

ABD’de 50 bin kişinin ölümüne, 24,6 milyon kişinin daha işsiz duruma düşmesine neden olan pandemi ile birlikte, Trump için seçimlerde kazanma şansı daha zorlu hale geldi. Trump şimdiye kadar iyi ekonomik sonuçlar ve sadık bir seçmen tabanına güveniyordu.

ABD Başkanı Trump’ın Amerikan posta hizmetlerine acil finansmanı veto edeceği yönündeki tehdidine dikkat çeken Biden, bu tehdidi Trump’ın seçimleri çok zorlu kılmak için elinden gelen her şeyi yapacağına bir örnek olarak sundu.

ABD’de sandık başına gidemeyen seçmenler, seçim tarihinden önce veya sonra oylarını posta yoluyla gönderebiliyor. Bu da virüsün yayılmasının önüne geçmek için bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ancak Trump’a göre bu yöntemler hile risklerini arttırıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle onlarca ABD eyaleti, aday belirleme seçimlerini erteledi. Bu seçimler, Biden’in adaylığının resmileşmesini belirleyecekti.

73 yaşındaki Trump, Beyaz Saray’dan günlük olarak basın konferansları düzenleyerek pandemiye ilişkin gelişmeleri değerlendirirken, karşıtları Trump’ı bu konferansları seçim mitingine dönüştürdüğü tepkisinde bulunuyor. Zira Trump, sık sık Biden ve diğer rakiplerini hedef alıyor.

Perşembe günü bir açıklama yapan Trump, Biden’i kast ederek, “Covid-19 nedeniyle tartışamayan, evinin bodrum katında uyuyan bir tip var” dedi.

Biden ise, “Tartışmaya hazırım: Zoom, Skype, Slack, Hangouts veya bizzat kendisiyle. Ne zaman istiyorsa, nerde istiyorsa!” diye yanıt verdi.