Brezilya’da olimpiyatlarla birlikte polis operasyonları da başladı

Brezilya’nın Rio kentinde başlayan Olimpiyat Oyunları öncesinde suç örgütlerinin de faaliyetlerini arttırdığı bilinirken, polis çok sayıda noktada büyük operasyonlar başlattı.

Rio de Janerio’da milyonlarca kişinin takip ettiği Olimpiyat Oyunları dün start alırken, oyunlar boyunca etkinlik gösterecek suç çetelerine karşı yüzlerce güvenlik görevlisinin katılımıyla operasyonların düzenlendiği duyuruldu. Daha çok uyuşturucu ve silah aramalarının yapıldığı ve yüzlerce polisin katıldığı operasyonlarda 50’ye yakın suç örgütü liderinin bulunmasının hedeflendiği bildiriliyor.

Rio’nun kuzeyinde 25 yerleşim bölgesinden oluşan Favela’da başlatılan operasyonların son dönemlerdeki yoğun silahlı saldırılar ve çeteler arasındaki çatışmalar nedeniyle başlatıldığı açıklandı.

Operasyonlara ilişkin verilen bilgilere göre, uyuşturucu çeteleriyle polis arasında çatışmalar yaşanırken, çok sayıda polis yaralandı. Birçok uyuşturucu çetesi liderinin yakalandığı operasyonlara rağmen büyük çoğunluğunun kaçmayı başardığı kaydedildi.

Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapan Rio’da suç çetelerinin faaliyetleri ve cinayetler bilinen bir fenomen. Sadece bu yılın ilk 5 ayında bin 900 kadar kişinin silahlı çatışmalarda yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor.