Brezilya'da yeni bir yerli kabile keşfedildi

Brezilya ve Peru arasındaki sınır bölgede yeni bir yerli kabile keşfedildi.

Güney Amerikalı doğal yaşamı koruma kurumu, Brezilya ve Peru arasında Amazon ormanlarında yerli bir kabile keşfetti.

Brezilya hükümetine ait Yerliler Ulusal Vakfı, dünyanın geri kalan kesiminden kopuk yaşayan yerli bir kabilenin keşfedildiğini açıkladı. Keşif, bölgede uçuş yapan dronlarla yapıldı. Hükümet ise bu keşfi geçtiğimiz Salı günü Javary nehri vadisinde bulunduğunu kaydederek, resmileştirdi. Bölge, Brezilya ve Peru arasındaki bir bölgede bulunuyor.

New York Times’in haberi ve yayınlanan görüntülerde bir kişi ekilmemiş topraklarda elinde bir şeyler taşıyarak yürüyor. Brezilyalı kurum aynı zamanda fotoğraf kareleri de yayınladı. Söz konusu kabile üyelerinin elinde öğütülmüş taşın bir sopaya bağlanarak yapılan bir balta da taşıyor.

BÖLGEDEKİ YERLİ KABİLELER ALTIN ARAYICILARININ TEHDİDİNDE

Bölgede yaşayan yerli kabilelerden 8’i şimdiye kadar bölgedeki insanlarla ilişkilenirken, 11 kabile ise hala normal hayatını sürdürüyor. Yetkililer ise, iletişim kurmak istemeyen yerlilerle herhangi bir bağın oluşmamasını garantiliyor.

Araştırma yapılırken, yerli kabilenin yaşadığı bölgenin avcılar ve çiftçiler tarafından tehdit edildiği de görülüyor. Ayrıca yerliler altın arayıcıları tarafından da öldürülüyor.