DAİŞ destekçisi ABDli kadının yargılanmasına başlandı

SDF güçleri tarafından yakalandıktan sonra ABD’ye iade edilen Samantha Elhassani’nin ülkesindeki yargılanmasına başlandı.

ABD Indiana eyaletinde yargılanmaya başlayan Elhassani için hazırlanan iddianamede 32 yaşındaki kadının DAİŞ’e malzeme yardımında bulunduğunu ve eleman kazandırmaya çalıştığı kaydedildi.

Elhassani’nin 2014-15 yıllarında iki DAİŞ üyesine malzeme ve para gönderdiğinin ifade edildiği iddianamede bu eylemleri DAİŞ’in bir terör örgütü olduğunu bilerek yaptığı anlatıldı.

Hammond Savcılığı sözcüsü Ryan Holmes, Elhassani’nin kendisine yöneltilen suçlamaların ciddiyeti nedeniyle halen tutuklu bulunduğunu belirtti.

Elhassani, daha önce BBC ve PBS televizyonlarında yayınlanan röportajında 2015 yılında Türkiye’ye tatile gittiğini ve Faslı eşi tarafından Suriye’ye kaçırılarak orada kalmaya zorlandığını anlatmıştı. Elhassani’nin DAİŞli eşi SDF operasyonları sırasında öldürülürken kendisi de tutuklanmıştı.

Elhassani geçtiğimiz Temmuz ayında ABDli yetkililer tarafından teslim alınmış ve yargılanmak üzere ülkesine götürülmüştü.

Elhassani’nin dört çocuğu ise Indiana eyaletinde koruma altına alındı.