DAİŞ'e karşı koalisyonda yer alan ülkeler İsveç'te buluşacak

İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist, İsveç Haber Ajansı TT'ye DAİŞ'a karşı oluşturulan koalisyon içinde yer alan ülkelerin 20 Eylül'de İsveç'te bir araya geleceğini açıkladı.

ABD'de DAİŞ'e karşı mücadelenin tartışıldığı üst düzeyde uluslararası bir toplantıya katılan İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist, İsveç Haber Ajansı TT'ye DAİŞ'a karşı oluşturulan koalisyon içinde yer alan ülkelerin 20 Eylül'de İsveç'te bir araya geleceğini açıkladı.

Washington'da gerçekleştirilen toplantıya İsveç'i temsilen Dışişleri Bakanı Wallström ile birlikte katılan Hultqvist, toplantının ilk günü DAİŞ'e karşı savaşta gösterilen başarıların ele alındığını belirterek, birçok yerleşim biriminin DAİŞ'ın elinden alınarak terör örgütünün geriletildiğini söyledi.

Toplantıda Musul ve Rakka'nın kurtarılmasını da ele aldıklarını ifade eden Hultqvist, “Şimdi çok önemli iki operasyon hazırlanıyor ve gerçekleştirecek” diyerek çok yakında bu iki kente yönelik operasyon düzenleneceğinin sinyalini verdi.

Koalisyonun olanaklarının artırılması için ülkelerin askeri yardımlarını arttırmalarının da toplantıda gündeme geldiğini söyleyen Savunma Bakanı, İsveç'in Irak'a gönderdiği askeri uzman sayısını parlamentonun onaylaması halinde 35'ten 70'e çıkaracaklarını ifade etti.